64-bitersversjonen av Photoshop bedrer ytelsen, spesielt når det gjelder måten RAM brukes. Dette dokumentet viser deg fordelene med 64-biters Photoshop i forhold til 32-bitersversjonen.

Mac OS

Photoshop CS6 og CC installerer kun en 64-bitersversjon på Mac OS.

Photoshop CS5 installerer en versjon som kan startes i både 32-bitesr og 64-biters når du installerer den på en 64-bitersversjon av Mac OS (Mac OS X 10.5 eller nyere). Hvis du bruker Mac OS X 10.4 oeller nyere vil Photoshop kun installere 32-bitersversjonen.

Photoshop CS4 installerer kun en 32-bitersversjon.

Åpne 32- og 64-bitersversjonene av Photoshop CS6 på Mac OS

Photoshop CS5 på Mac OS installerer en kopi av programmet, og det starter som standard i 64-bitersmodus. Du kan kjøre Photoshop CS5 i 32-bitersmodus.

For å kjøre Photoshop CS5 i 32-bitersmodus:

1. Gå ut av Photoshop CS5.
  2. Naviger til mappen Applications/Adobe Photoshop CS5.
  3. Velg filen Adobe Photoshop CS5.app.
  4. Velg File > Hent Info.
  5. Velg "Open in 32 Bit Mode" (Åpne i 32-bits-modus).
  6. Lukk dialogboksen Hent info (Get info).
  7. Åpne Photoshop CS5 på nytt.

RAM-bruk (Mac OS)

Den viktigste fordelen med å bruke 64-bits-versjonen av Photoshop CS5, er å få tilgang til ekstra RAM utover hva Photoshop kan aksessere som en 32-bits-versjon. Photoshop kan dra mest fordel av mer enn 4 GB RAM bare når den kjører som en 64-bits-applikasjon. Dersom du bruker filer som krever mer enn 4 GB RAM, og du har nok RAM, kan du utføre all behandling av store bilder i RAM. Det er ikke nødvendig for Photoshop å skifte til harddisken. I motsetning til Windows, kan alle støttede versjoner av Mac OS kjøre Photoshop CS5 i 64-bitersmodus. Når det kjøres i 64-bitersmodus, bruker Photoshop CS5 all RAM du har plass til på datamaskinen.

Windows

Photoshop CS5 og CS4 installerer en 32-biters- og en 64-bitersversjon når du installerer på en 64-bitersversjon av 7, Vista og Windows XP. Hvis du bruker 32-bitersversjonen av Windows, vil Photoshop kun installere 32-bitersversjonen. Photoshop CS6 lar deg velge en eller begge av disse versjonene for installasjon. Photoshop CC installerer begge versjoner. Photoshop CC (2014) og nyere installerer 64-bitersversjonen på et 64-biters OS som standard. Du kan laste ned 32-bitersversjonen her.

Hvis du kjører Windows Vista, oppgrader til Servicepakke 1 for bedre ytelse.

Merk: Photoshop CS6 støtter Windows 8, 7 og XP. Photoshop CC støtter Windows 8 og 7.

Merk: 64-bits Photoshop CS4 ble ikke grundig testet under Windows XP64. Selv om det ikke støttes, så skal det kunne kjøres.

Åpne 32-biters- og 64-bitersversjoner på Windows.

Photoshop installerer en 32-bits og en 64-bits snarvei i Startmenyen. Hvis applikasjonen må kjøres manuelt, er 32-bitersversjonen filen photoshop.exe i mappen Program Files (x86)/Adobe/Adobe Photoshop [version]. 64-bitersversjonen er filen photoshop.exe i mappen Program Files/Adobe/Adobe Photoshop [version].

RAM-bruk (Windows)

Den viktigste fordelen med å bruke 64-bits-versjonen, er å få tilgang til ekstra RAM utover hva Photoshop kan aksessere når 32-bits-versjonen kjøres. Når man kjører 64-biterssystemer, kan man dra fordel av mer enn 4 GB RAM bare når man bruker 64-biters Photoshop. Dersom du bruker filer som krever mer enn 4 GB RAM, og du har nok RAM, kan du utføre all behandling av store bilder i RAM. Det er ikke nødvendig for Photoshop å skifte til harddisken.

Denne tabellen lister hvor mye RAM som er tilgjengelig for Photoshop med de forskjellige Windows-versjonene:

Photoshop-versjon Windows-versjon Maksimum mengde RAM som Photoshop kan bruke
32-biter 32-biter 1,7 GB
32-biter 64-biters 3,2 GB
64-biters 64-biters Så mye RAM som du kan få plass til på din datamaskin

Tredjeparts plug-in

Tredjeparts programtillegg for 32-bitersversjoner av Windows vises ikke under Filter-menyen når 64-bitersversjonen av Photoshop kjøres. Hvis det er nødvendig å bruke programtillegg som ikke er blitt oppdatert, kjøres 32-bitersversjonen av Photoshop. Når programtilleggene ikke brukes mer, lukkes 32-bitersversjonen og kjøres 64-bitersversjonen. Kjør deretter 64-bitersversjonen. Kontakt produsenten av plug-in-modulen for informasjon om mulige oppdateringer.

Prosessorhastighet og Photoshop-operasjoner

Selv om 64-bitersversjonen av Photoshop vil gjøre noen operasjoner raskere, vil det ikke gjøre alle raskere. Den vil heller ikke gjøre operasjonen raskere i like stor grad. Som regel vil operasjoner kjøre ca. 8–12 % raskere. Generelt er ikke prosessorhastighet den viktigste fordelen av å bruke 64-bitsversjonen, bortsett fra når du kjører handlinger på store filer. Photoshop skriver data til harddisken i porsjoner mens du tar en pause i Photoshop. Når du kjører oppgaver, er det ingen pauses for Photoshop å skrive til disken. Photoshop skriver derfor til disken mens oppgavene kjører. Økning i prosessorens hastighet øker hastigheten til disse prosessene.