Täytä ja allekirjoita dokumentti itse

Katso, miten voit täyttää lomakekenttiä ja lisätä allekirjoituksesi dokumenttiin.

Yleiskatsaus

Täytä ja allekirjoita on yksi kahdesta käytettävissä olevasta tavasta, joilla käyttäjä voi allekirjoittaa omat dokumenttinsa ilman toista vastaanottajaa.

Toinen vaihtoehto on käyttää omatoimisen allekirjoittamisen menetelmää, joka mahdollistaa mallien käytön, sisällönluonnin ja 21 CFR:n osan 11 mukaiset allekirjoitukset.

Täytä ja allekirjoita on suunniteltu käyttäjille nopeaksi ja helpoksi tavaksi ladata asiakirja, täyttää siihen tarvittava sisältö ja halutessaan allekirjoittaa se.

Tekstiä lisätään suoran ”napsauta ja kirjoita” -toiminnon avulla, joten asiakirjaan ei tarvitse asetella monimutkaisia kenttiä.

Katso Täytä ja allekirjoita -video täältä

Huomautus:

Käyttäjän Automaattinen delegointi -asetukset ohitetaan Täytä ja allekirjoita -työnkulussa.

Käyttötapa

1. Napsauta Adobe Acrobat Signin Aloitus -sivulla Täytä ja allekirjoita -linkkiä.

Käynnistä Täytä ja allekirjoita kotisivulta

2. Valitse ryhmä (jos käytettävissä)

• Ryhmän valitseminen määrittää, mitkä määritettävät elementit ja mallit ovat allekirjoittajan käytettävissä.
    • Ryhmän muuttaminen päivittää sivun ja poistaa kaikki tehdyt määritykset
  3. Lisää allekirjoitettavat tiedostot.

• Tiedostot voidaan lisätä vetämällä ja pudottamalla tai Lisää tiedostoja -linkistä samoin kuin Lähetä-sivulla.
    • Useita tiedostoja voidaan lisätä ja järjestellä uudelleen vetämällä ja pudottamalla
  4. Anna Sopimuksen nimi

• Oletuksena Sopimuksen nimi-kentässä käytetään Tiedostot-osioon ensimmäisenä pudotetun tiedoston nimiarvoa.
      • Arvoa voidaan tarvittaessa muokata.
    Valitse ryhmäsi ja liitä tiedostosi

5. Kun tiedostot on lisätty oikeassa järjestyksessä, valitse Esikatselu- ja Lisää allekirjoitus -kentät -valintaruutu ja napsauta Seuraava

6. Täytä ja allekirjoita -toiminto latautuu, ja siinä näytetään lataamasi asiakirjan tiedostot luettelointijärjestyksessä.

Täytä dokumentti seuraavasti:

• Valitse kentän tyyppi.
    • Napsauta dokumentissa kohtaa, johon haluat lisätä kentän sisällön.
      • Tekstikentissä näkyy osoitin ja kentän alue, johon voi kirjoittaa.
      • Grafiikka lisätään kerran per hiiren napsautus

Kaikkien kenttien kirjasinkokoa voidaan muuttaa ja siirtää helposti oikean asettelun takaamiseksi

7. Käy asiakirja läpi ja syötä sisältöä tarvittaessa.

Kun asiakirja on täytetty, napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa Valmis.

Huomautus:

Täytä ja allekirjoita -prosessi ei edellytä allekirjoitusta.

Toiminto onnistui!

Kun olet napsauttanut Valmis-painiketta, sivu päivittyy ”Allekirjoittaminen onnistui” -sivuksi.

Sivulla on juuri allekirjoittamasi asiakirjan pienoiskuva vasemmassa reunassa ja neljä ”seuraavaa vaihetta”, joita voit napsauttaa:

○ Lähetä kopio – Tämä vaihtoehto aloittaa uuden työnkulun, jolla allekirjoitettu asiakirja toimitetaan yhteen tai useampaan sähköpostiosoitteeseen.

○ Lataa kopio – Tämän linkin napsauttaminen avaa allekirjoitetun PDF-tiedoston kopion paikallisessa järjestelmässä.

○ Hallinnoi tätä sopimusta – Tämä vaihtoehto avaa Hallinta-välilehden.

○ Allekirjoita toinen sopimus – Tämä linkki avaa Täytä ja allekirjoita -lähetyssivun uudelleen, jotta voit allekirjoittaa toisen asiakirjan.

Syöttötyypit

A. Tekstin syöttö – Jos haluat lisätä tekstiä, napsauta tätä vaihtoehtoa ja sitten mitä tahansa asiakirjan kohtaa. Jos haluat siirtyä toiseen asiakirjan osioon, sinun on napsautettava uutta aluetta erikseen ennen kirjoittamista. Tekstin syöttö säilyttää rivinvaihdot, joten monirivisiin muistiinpanokenttiin kirjoittaminen on helppoa.

B. Valintamerkin syöttö – Tämä vaihtoehto syöttää yksinkertaisen valintamerkkikuvakkeen, jota voi käyttää valintaruutujen kanssa.

C. Pallon syöttö – Pallot ovat tavallisesti valintanappien kanssa käytettyjä yksinkertaisia kuvia, mutta niitä voidaan käyttää myös valintaruutujen kanssa.

D. Allekirjoituskenttä – Käyttäjä voi lisätä allekirjoituksen allekirjoituskentän avulla. Jos tilillesi on tallennettu allekirjoitus, sitä käytetään oletusarvoisesti. Muussa tapauksessa saat tilin asetuksen normaalisti sallimat vaihtoehdot allekirjoitukselle.

E. Nimikirjainkenttä – Kuten allekirjoituskenttäänkin, nimikirjainkenttään käytetään tallennettua kuvaa tai, mikäli sellaista ei ole, normaaleja syöttövaihtoehtoja.

Kirjasinkoon muuttaminen

Kaikkien syöttötyyppien kokoa voidaan säätää oletuskokoa suuremmaksi tai pienemmäksi, ja kaikkien syöttötyyppien kokoasetukset ovat riippumattomia toisistaan.

Kutakin syöttötyyppiä voi olla useita eri kokoja samassa sopimuksessa.

Teksti, valintamerkit ja pallot tukevat porrastettua koon muuttamista, eli niitä voidaan suurentaa ja pienentää pykälittäin.

Kunkin kentän yläreunassa on toiminto, jossa on Poista-toiminto (roskakori oikealla) ja kaksi A-kirjainta.

Vasemmanpuoleinen A-kirjain on pienempi, ja se pienentää kirjasinkokoa yhdellä pykälällä.

Oikeanpuoleinen A-kirjain on suurempi, ja se suurentaa kirjasinkokoa yhdellä pykälällä.

Huomautus:

Minkä tahansa syöttötavan kirjasinkoon muuttaminen vaikuttaa muihin samantyyppisiin kenttiin.

Saat parhaat tulokset kirjoittamalla tekstiä ensimmäiseen kenttään ja säätämällä kirjasinkokoa, kunnes se näyttää olevan sopusuhdassa asiakirjan kanssa. Kun kirjasinkoko on sopiva, sitä ei tarvitse enää säätää.

Valintamerkkien, pallojen, allekirjoitus- ja nimikirjainkenttien kokoa voidaan muuttaa dynaamisesti napsauttamalla syöttökentän sinistä ”kahvaa” ja vetämällä siitä.

Koon muuttaminen tällä tavalla vaikuttaa muihin kenttiin, kunnes syöttötyypin kokoa muutetaan (kummalla tahansa tavalla).

Syöttökenttien siirtäminen

Kaikkia syöttökenttiä voidaan siirtää asettamisensa jälkeen. Lomakkeen rakenteesta riippuen saattaa olla helpompaa kirjoittaa syötettävä sisältö erilliseen osioon lomakkeessa ja sitten siirtää kenttä paikalleen.

Kentän siirtäminen:

○ Valitse kenttä napsauttamalla sitä kerran. Kentän muokkausalue tulee näkyviin.

○ Kun osoitin on kentän päällä, se muuttuu nelisuuntaiseksi nuoleksi.  Vedä kenttä haluamaasi paikkaan napsauttamalla ja pitämällä hiiren painiketta painettuna.

Ottaminen käyttöön/poistaminen käytöstä

Täytä ja allekirjoita / Omatoiminen allekirjoittaminen -ominaisuus on oletusarvoisesti saatavana jokaisen palvelutason jokaiselle käyttäjälle.

Hallinnoijat voivat halutessaan poistaa Täytä ja allekirjoita / Omatoiminen allekirjoittaminen -ominaisuuden Aloitus-sivulta siirtymällä kohtaan Tili > Yleiset asetukset > Täytä ja allekirjoita

Tämä asetus on saatavana myös ryhmätasolla.

Siirtyminen Täytä ja allekirjoita -toimintoon

Voit tuoda haluamasi vaihtoehdon näyttöön kahdella tavalla:

○ Siirry oletusarvoisesti uuteen Täytä ja allekirjoita -toimintoon

◘ Tämän vaihtoehdon valinta määrittää Aloitus-sivun oletustyönkuluksi Täytä ja allekirjoita

◘ Valinnan poistaminen tästä valintaruudusta jättää oletusarvoisen Aloitus-sivun työnkulun jäsennellyksi Omatoimisen allekirjoittamisen käyttökokemukseksi

○ Salli käyttäjien vaihtaa...

◘ Kun tämä ruutu on valittu, käyttäjät voivat vaihtaa työkulkujen välillä vapaasti.

Määritysasetukset

Digitaalisen allekirjoituksen voi lisätä allekirjoitusvaihtoehdoksi seuraavasti:

• Ota käyttöön digitaaliset allekirjoituksen tilissä.
    • Siirry kohtaan Tili > Tiliasetukset > Digitaaliset allekirjoitukset.
    • Ota käyttöön vähintään yksi digitaalisen allekirjoituksen menetelmistä: pilvipalvelu tai lataus.
    • Valitse Tallenna.
Digitaalinen allekirjoitus -vaihtoehto

Digitaalinen allekirjoitus -vaihtoehto on Allekirjoita-valikon kolmas vaihtoehto.

Digitaalisen allekirjoituksen lisääminen käynnistää digitaalisen allekirjoitusprosessin, ja allekirjoittaja siirtyy suoraan allekirjoituksen toimittajan valintaan.

Allekirjoittamisen ja Valmis-painikkeen napsauttamisen jälkeen asiakirja tallennetaan Hallinta-välilehden Allekirjoitettu-osioon.

Lisää samankaltaisia