Kirjastomallin käyttöoikeustason muuttaminen

Mallin oikeustaso määrittää, mitkä muut tilin käyttäjät voivat käyttää kyseistä mallia.

1. Siirry malliin valitsemalla Hallinta-välilehti.

2. Valitse Mallit -suodatin vasemmasta sivuvalikosta.

3. Napsauta mallia, jonka haluat valita ja avaa se sitten vedä ja pudota -sisällönluontiympäristössä napsauttamalla oikeassa sivuvalikossa olevaa Muokkaa mallia -linkkiä.

Napsauta mallipohjan Muokkaa-linkkiä.

4. Määritä Kuka voi käyttää tätä mallia -asetus.

Tämä asetus myöntää oikeudet mallin käyttöön sen lähettävän käyttäjän perusteella:

• Vain minä – Tätä asetusta käytettäessä malli on vain sen lähettäneen käyttäjän käytettävissä.
    • Kuka tahansa ryhmäni käyttäjä – Jos malli siirretään ryhmän tasolle, mallin ja mallin lähettäneen käyttäjän ryhmän välille luodaan looginen kytkös. Mallia voivat käyttää kaikki ryhmän jäsenet.
      • Mallin ja ryhmän välinen kytkös ei katkea, jos mallin lähettänyt käyttäjä siirretään toiseen ryhmään.
      • Malli on muokattavissa käyttäjän ryhmän tilitason ylläpitäjän ja ryhmätason ylläpitäjän Jaetut kirjastot -valikossa.
      • Mallin ryhmäsuhteen muuttaminen poistaa sen edellisen ryhmän käytöstä, mutta ei vaikuta mallin avulla aikaisemmin lähetettyihin sopimuksiin.
    • Jokainen käyttäjä omassa organisaatiossani – Mallia voivat käyttää kaikki tilillä olevat käyttäjät.
    Napsauta mallipohjan Muokkaa-linkkiä.

5. Valitse Tallenna kun olet valmis.

• Jos mallissa on useita kenttiä, tallenna se usein. Tallenna-painiketta napsautettaessa palaat Hallinnoi-sivulle, mutta tämä on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin menettää työsi.
  • Kenttien johdonmukaisesta nimeämisestä voi olla pidemmällä aikavälillä hyötyä. Jos aiot viedä allekirjoittajien syöttämät tiedot, kenttien nimeämisellä voit pitää nämä tiedot järjestyksessä ja parantaa niiden luettavuutta.