Muokkaa verkkolomaketta

Olemassa olevan verkkolomakkeen muokkaaminen

Verkkolomakkeisiin, jotka ovat vielä Luonnos -tilassa, pääsee käsiksi Hallinta -sivulta napsauttamalla vasemman sivupalkin Verkkolomakkeet -suodatinta.

• Näytä Muokkaa-pikatoiminto viemällä hiiri kyseisen verkkolomakkeen päälle
  • Tai napsauta web-lomakkeen tietuetta, jolloin ikkunan oikealla puolella oleva toimintopaneeli tulee näkyviin, ja napsauta Muokkaa verkkolomaketta -toimintoa
Avaa verkkolomakkeen luonnostila

Luonnostilan verkkolomakkeet mahdollistavat:

• Verkkolomakkeen nimi, jota halutaan muokata
  • vastavuoroisen allekirjoittajan (vastavuoroisten allekirjoittajien) sähköpostiosoite
  • cc:n osapuolten sähköpostiosoite
  • muokattavat liitetiedostot
  • oikeus muokata verkkolomakkeen kenttiä
Et voi muokata
  • ryhmää, johon verkkolomake liittyy
  • vastaanottajien, vastavuoroisten allekirjoittajien tai Cc-osapuolten määrää
  • osallistuja roolit
  • valitut todentamisen menetelmät
Muokkaa luonnostilassa olevan verkkolomakkeen vaihtoehtoja

Muokkaa verkkolomakkeen nimeä ja/tai tiedostoja ja avaa sitten kirjoitusympäristö napsauttamalla Seuraava.

Kun olet lisännyt kentät, napsauta Tallenna käynnistääksesi verkkolomakkeen.

Kirjoitusympäristöstä poistuminen tallentaa verkkolomakkeen luonnostilaan.

Olemassa olevia verkkolomakkeita voidaan muokata dokumenttitasolla.

Verkkolomakkeen omistaja voi päivittää:

• Liitteenä olevat tiedostot
    • Vanha tiedosto voidaan poistaa ja uusia lisätä
  • Liitteenä olevien tiedostojen kentät
    • Kenttiä voidaan lisätä ja/tai poistaa alkuperäisistä tai uusista lisättävistä tiedostoista
Arvot, joita ei voi muuttaa verkkolomakkeen luomisen jälkeen, ovat:
  • Ryhmä, josta verkkolomake lähetetään
  • Verkkolomakkeen nimi
  • Osallistujan rooli
  • Todennusmenetelmä
  • Allekirjoituksen varmentajat
  • Kopion saavat osapuolet
  • Vaihtoehdot
Huomautus:

Verkkolomakkeen URL-osoite ei muutu lomaketta muokattaessa, joten olemassa olevat linkit toimivat yhä päivitetyn sisällön kanssa.

Verkkolomakkeen muokkaaminen

Olemassa olevan verkkolomakkeen muokkaaminen:

1. Napsauta Hallinta -välilehteä

2. Valitse Verkkolomakkeet -suodatin

3. Valitse käyttöön otettava verkkolomake

4. Napsauta Muokkaa-painiketta

Ota käyttöön

5. Määrityssivun latauduttua voit lisätä tai poistaa tiedostoja verkkolomakkeelta.

Valitse Seuraava, kun tiedostot ovat oikein

Ota käyttöön

6. Avautuvasta sovelluksen sisäisestä kirjoitusympäristöstä voit tarkastella liitettyjä tiedostoja ja lisätä/muokata kenttiä.

Aikaisemmin liitetyistä tiedostoista peräisin olevat kentät säilyvät.

7. Lisää/muokkaa kenttiä tarpeen mukaan.

8. Kun kenttien määritykset on tehty, valitse Päivitä

Päivittäminen

Huomautus:

Päivitykset verkkolomakkeeseen tapahtuvat reaaliaikaisesti.

Kun napsautat Päivitä, seuraava verkkolomaketta käyttävä osapuoli pääsee käyttämään verkkotiedostoja ja -kenttiä.

Huomautus:

Jos verkkolomakkeen luoja on lisätty verkkolomakkeen allekirjoituksen varmentajiin, tätä käyttäjää ei voi muokata.

Vastavuoroisen allekirjoittajan ja cc-sähköpostin arvoja voidaan muokata, kun verkkolomake on aktiivinen.

• Luonnostilassa olevat ja käytöstä poistetut verkkolomakkeet eivät salli näiden arvojen muokkaamista.
  • Vain sähköpostiosoitteen arvoa voidaan muokata Vastavuoroisten allekirjoittajien/cc-vastaanottajien lukumäärää ei voi muuttaa.

Vastavuoroisen allekirjoittajan tai cc-sähköpostin muokkaaminen:

1. Siirry Hallinta -sivulle ja valitse Verkkolomakkeet -suodatin vasemmasta reunasta

2. Napsauta muokattavaa verkkolomaketta

• Tai vie hiiri kyseisen verkkolomakkeen päälle ja napsauta Avaa -pikatoimintoa
    • Tai napsauta Avaa verkkolomake -toimintoa
    Avaa verkkolomake

3. Vie hiiri vastavuoroisen allekirjoittajan tai cc-osapuolen päälle avataksesi ponnahdusikkunan, jossa on Korvaa allekirjoittaja -linkki.

Valitse Korvaa allekirjoittaja.

Hiiri vastavuoroisen allekirjoittajan päälle

4. Anna uusi sähköpostiosoite ja valitse Korvaa

Hiiri vastavuoroisen allekirjoittajan päälle

5. Kun uusi arvo on hyväksytty, näyttöön tulee onnistumisviesti.