I redigeringsmiljön i Adobe Sign kan du styra utseendet på det teckensnitt som visas i fälten på dina formulär. Element som kan styras inkluderar teckensnitt, storlek, färg och justering.

Fältutseende

Teckensnitt

Du kan styra utseendet på de data som mottagarna anger i textfält.

Du öppnar inställningarna för detta genom att klicka på det komprimerbara alternativet Utseende på menyn med fältegenskaper.

Dubbelklicka på ett fält när du vill öppna menyn med fältegenskaper.

Använd den första listrutan till höger om rubriken Teckensnitt när du vill ange teckensnittsfamilj för fältet.

1 NewFont family

Tillgängliga teckensnitt är:

Lato (sans-serif)

Lato Fonts

Roboto (sans-serif)

Roboto Fonts

Slabo 13px (serif)

Slabo Fonts

Source Sans Pro (sans-serif)

Source Sans Fonts

Source Serif Pro (serif)

Source Serif Fonts

Source Code Pro (fast bredd)

Source Code fonts

Uppdateringar i septemberversionen 2017

Septemberversionen 2017 utökar antalet tillgängliga teckensnittsfamiljer på fältegenskapsmenyn.

De nya teckensnitten är:

• Lato – Ett sans-serif-teckensnitt
  • Roboto – Ett sans-serif-teckensnitt med en utökad teckenuppsättning för andra språk än engelska
  • Slabo 13px – Ett serif-teckensnitt

Teckenstorlek

Med den nedrullningsbara menyn till höger om teckensnittsfamiljen kan du justera teckenstorleken för fältet.

Om du väljer en statisk teckenstorlek kommer den storleken att användas oavsett om hur mycket innehåll som anges i fältet.

Om du väljer inställningen Auto kommer teckensnittet att justeras automatiskt beroende på storleken av fältet.

• Med automatiska teckensnitt används den maximala teckenstorleken för att fylla höjden på fältet och visa allt innehåll i fältet
  • Om innehållet överskrider fältets bredd kommer teckensnittet att skalas dynamiskt så att så mycket av innehållet som möjligt visas.
Egenskaper för textfältens teckenstorlek

Teckenfärg

Med Färg kan du definiera teckenfärgen i fältet. Du kan endast se färgen i PDF-kopian. Medan du väljer färg förblir teckensnittet svart.

3 current Font Color

Teckensnittsjustering

Med teckensnittsverktygen Justering kan du justera texten åt vänster, mitten eller höger.

Egenskaper för textfältens teckensnittsjustering