Skapa ett webbformulär

Översikt

Ett signerbart webbformulär kan skapas för att bäddas in på din webbplats (eller skickas som en webblänk) vilket ger flera personer enkel åtkomst till ditt formulär eller dokument och till att skapa ett avtal.

Ett webbformulär kan konfigureras så att det har en eller flera deltagare, flera motsignerare och flera parter som får en kopia. Signaturflödet för ett webbformulär är:

• Ett avtal skapas när den första deltagaren har slutfört och verifierat sin signatur/åtgärd.
    • Om webbformuläret tillåter flera deltagare slutför alla deltagare sin åtgärd på avtalet i den ordning de listas.
  • När deltagarna har slutfört sina åtgärder meddelas motsignerarna i den ordning de listas.
  • När avtalet har slutförts meddelas alla parter (inklusive kopiemottagare) om det slutförda avtalet.
Konton som har Användare i flera grupper aktiverat kan vilja definiera en eller flera dedikerade grupper för att styra signatur- och e-postalternativen i webbformuläret samtidigt som olika alternativ för direkt skickade avtal bibehålls.

Skapa ett webbformulär

1. Klicka på Publicera ett webbformulär på sidan Hem

Skapa webbformulär

2. Obs!

Om du använder ett konto som har funktionen Användare i flera grupper (UMG) aktiverad ska du markera gruppen som du vill koppla webbformuläret till innan du konfigurerar det.

• När du anger gruppvärdet läses de grupprelaterade egenskaperna och mallarna in som du kan välja mellan.
    • När du ändrar gruppen kommer du att märka att sidan uppdateras. Allt innehåll som anges rensas bort i den här uppdateringen.

Om du inte ser listrutan Skicka från överst på sidan är ditt konto inte UMG-aktiverat.

Markera gruppen

Ange webbformulärets namn

• Om du lägger till en fil utan att ange webbformulärets namn används filnamnet för webbformuläret.
    • Du kan bara redigera webbformulärets namn när det har statusen Utkast. När du har skapat webbformuläret är namnvärdet låst.
  3. Konfigurera upplevelsen för den första deltagaren:

(Den första deltagaren är den person som först interagerar med webbformuläret. Om flera deltagare tillåts tillhandahåller den första deltagaren e-postadresserna till alla efterföljande deltagare.)

• Deltagarroll:
      • Signerare – signerare måste lägga till en signatur och fylla i de fält som krävs
      • Godkännare – godkännare kan fylla i fält, men de behöver inte signera
      • Acceptant – acceptanten kan, precis som godkännare, fylla i fält men de behöver inte signera
      • Formulärifyllare – formulärifyllare kan bara fylla i fält. De kan inte ha ett signaturfält tilldelat
    • Autentisering:
      • Ingen – det här alternativet använder endast e-postverifiering efter att webbformuläret har skickats (om det är så konfigurerat)
      • Lösenord – lösenordsalternativet kräver att mottagaren anger ett lösenord innan dokumentet kan ses
      • Kunskapsbaserad autentisering (KBA) – KBA kan aktiveras som verifieringsmetod om ditt konto är konfigurerat att tillåta ett obegränsat antal KBA-transaktioner. Tänk på att KBA bara är giltigt i USA
    Obs!

Autentisering med Acrobat Sign och statligt ID stöds för närvarande inte för autentisering av webbformulär.

Roller och autentiseringar

4. (Valfritt om aktiverat) Lägg till deltagare

Om du klickar på länken Lägg till deltagare läggs ytterligare en deltagare till i webbformuläret.

• Ytterligare deltagare definieras av den första deltagaren som tillhandahåller alla e-postadresser för efterföljande deltagare.
      • Instruktioner kan ges för att vägleda den första deltagaren i hur/när de ytterligare deltagarna ska läggas till.
    • Ytterligare deltagare kan vara valfria eller obligatoriska.
    Lägga till fler deltagare

• Lägga till deltagare – med länken Lägg till deltagare kan du lägga till en eller flera efterföljande deltagare (deltagare 2, deltagare 3 och så vidare) som definieras av den första deltagaren
      • Genom att klicka på länken läggs en deltagarrad till på sidan (högst 25).
      • De ytterligare deltagarna kan vara valfria eller obligatoriska:
        • Om det är valfritt ombeds deltagare 1 att tilldela nästa deltagare. Om ingen ny deltagare identifieras flyttas signaturflödet till eventuella motsignerare
        • Om så är obligatoriskt måste deltagare 1 ange ett namn och en e-postadress för deltagare 2 för att avtalet ska kunna gå vidare. Om så inte görs stannar avtalet vid den här punkten.
      • Ytterligare deltagare kan endast konfigureras att använda E-post- och KBA-autentiseringsmetoder.
      • Deltagare 2 konfigureras på samma sätt som deltagare 1
        • Deltagare 2 har två ytterligare roller som kan tilldelas: Certifierad mottagare och Ombud.

När deltagare 1 har slutfört sina nödvändiga åtgärder och klickar på Skicka uppmanas denne att Tilldela nästa deltagare:

• Deltagare 1 ombeds att uppge namn och e-postadress för deltagare 2
      • Genom att lägga till deltagare 2 aktiveras alternativet att lägga till deltagare 3 och så vidare ...
    • Om deltagare 2 ingår måste deltagare 1 först verifiera dennes e-postadress innan systemet meddelar deltagare 2
    Begäran om att identifiera deltagare 2

5. Lägg till motsignerare och CC-fester.

Om du vill att webbformuläret ska motsigneras:

• Ange e-postadresserna till parterna som du vill ska motsignera eller godkänna avtalet under avsnittet Motsignerare:
      • Du kan inkludera dig själv (den som skapat webbformuläret) genom att klicka på länken Lägg till mig till höger.
      • Konfigurera rätt roll för varje mottagare. Alla roller som aktiveras av administratören kommer att vara tillgängliga.
      • Ange rätt autentiseringsmetod för varje motsignerare.
      • Alla angivna motsignerare måste signera/godkänna i den ordning som du anger dem för att avtalet ska slutföras.
      • Motsignerarens e-postmeddelanden kan redigeras efter att avtalet har skickats på sidan Hantera.
        • Du kan bara redigera motsignerarens e-postadress. Du kan inte lägga till eller minska antalet motsignerare.

Lägg till kopie-parter genom att klicka på länken Visa CC.

• Ange den eller de e-postadresser som du automatiskt vill ska ingå i e-postmeddelanden om avtalsslutförande.
      • Du kan redigera e-postmeddelandena för kopior när avtalet har skickats på sidan Hantera.
        • Du kan bara redigera e-postadressen till de parter som tar emot en kopia. Du kan inte lägga till eller minska antalet kopior.
    Lägg till motsignerare

Obs!

Kom ihåg att motsignerare alltid är de sista signerarna. Processen börjar alltid med den person som besöker webbformuläret.

6. Dra och släpp filerna som du vill använda som grund för webbformuläret till avsnittet Filer eller klicka på Lägg till filer och gå till dokumentet på en nätverksenhet eller inbyggt fillagringssystem.

Obs!

Befintliga biblioteksmallar kan också importeras (med redigerade fält intakta).

7. Ange Alternativ

• Lösenordsskydd – markera denna ruta om du vill tillämpa ett lösenord för att öppna den slutgiltiga PDF-filen som skapas när webbformuläret signerats.  Du uppmanas att ange lösenordet
    • Mottagarens språk (endast tjänstenivåerna för företag och storföretag) – den här inställningen anger vilket språk som används för instruktionerna på skärmen samt i e-postmeddelanden som gäller webbformuläret
  8. Markera alternativet Förhandsvisa och lägg till signaturfält och klicka sedan på Nästa.

Skapa en webbformulärsida – utvidgad

9. Sidan uppdateras och visar de överförda filerna i redigeringsmiljön.

Dra de nödvändiga fälten från sidans högra del till dokumentet efter behov.

Kom ihåg att placera minst ett signaturfält för varje signerare, inklusive den första signeraren och alla motsignerare.

E-postfält är valfria, men om det inte finns något fält i själva formuläret uppmanas deltagaren att ange ett e-postmeddelande i Adobe Acrobat Sign.  I samtliga fall måste en e-postadress anges för varje deltagare.

10. Klicka på knappen Spara längst ned i högra hörnet när alla fält har placerats. Om du sparar dokumentet nu öppnas webbformuläret som en aktiv, offentlig URL.

Obs!

Om du lämnar redigeringsfönstret utan att spara, sparas webbformuläret som ett utkast sidan Hantera

Placera fält

11. Du kommer nu till sidan för efterbearbetning av webbformuläret. Här kan du hämta webbformulärets webbadress och den iframe-/JavaScript-kod som du kan använda för att bädda in det.

Du kan också testsignera webbformuläret.

Redigera ett befintligt webbformulär

Du kan öppna webbformulär som fortfarande har statusen Utkast sidan Hantera genom att välja filtret Webbformulär till vänster.

• Visa snabbåtgärden Redigera genom att föra musen över det aktuella webbformuläret.
  • Du kan också klicka på webbformulärsposten för att visa åtgärdspanelen på den högra sidan av fönstret och klicka på åtgärden Redigera webbformulär
Öppna ett webbformulär med utkaststatus

Utkast av webbformulär tillåter:

• Webbformulärnamn som ska redigeras
  • e-postadressen till motsigneraren/motsignerarna
  • e-postadressen till kopiemottagarna
  • de bifogade filer som ska redigeras
  • behörighet att redigera fälten i webbformuläret
Du kan inte redigera:
  • gruppen webbformuläret är relaterat till
  • antal av mottagare, motsignerare eller kopiemottagare
  • deltagaren roller
  • de valda verifieringsmetoderna verifiering
Redigera alternativ för ett webbformulärsutkast

Redigera webbformulärets namn och/eller filer och öppna sedan redigeringsmiljön genom att klicka på Nästa.

När du har lagt till dina fält så starta webbformuläret genom att klicka på Spara.

Om du lämnar redigeringsmiljön sparas webbformuläret med statusen Utkast.

Befintliga webbformulär kan ändras på dokumentnivå.

Webbformulärets ägare kan uppdatera:

• De bifogade filerna
    • Du kan ta bort den gamla filen och lägga till nya filer
  • Fälten i de bifogade filerna
    • Du kan lägga till och/eller ta bort fält från originalfilerna eller från nya filer som läggs till
Värden som inte kan ändras efter det att webbformuläret har skapats är:
  • Gruppen som webbformuläret skickas från
  • Webbformulärets namn
  • Rollen Deltagare
  • Metoden Autentisering
  • Motsignerare
  • De kopierade parterna
  • Alternativen
Obs!

Webbformulärets URL ändras inte när webbformuläret redigeras, så befintliga länkar fortsätter att fungera med det uppdaterade innehållet.

Redigera ett webbformulär

Så här redigerar du ett befintligt webbformulär:

1. Klicka på fliken Hantera

2. Välj filtret Webbformulär

3. Klicka en gång på webbformuläret du vill aktivera

4. Klicka på knappen Redigera

Aktivera

5. Konfigurationssidan läses in så att du kan lägga till eller ta bort filer från webbformuläret.

Klicka på Nästa när filerna är korrekta

Aktivera

6. Redigeringsmiljön i appen öppnas och visar de filer som är bifogade och redo att acceptera tillägg/ändring av fält.

Befintliga fält från filer som redan var bifogade bevaras.

7. Lägg till/redigera fälten efter behov.

8. När fältkonfigurationen är klar klickar du på Uppdatera

Uppdatera

Obs!

Uppdateringar av det aktiva webbformuläret görs i realtid.

När du klickar på Uppdatera får nästa part som har åtkomst till ditt webbformulär tillgång till de nya filerna/fälten.

Obs!

Om den som har skapat webbformuläret har lagts till i motsignerarna för webbformulär kan den användaren inte redigeras.

Du kan redigera e-postvärden för motsignerare och CC när webbformuläret är aktivt.

• Webbformulär ed statusen Utkast eller Inaktiverat tillåter inte redigering av dessa värden.
  • Endast e-postvärdet kan redigeras. Du kan inte ändra antalet motsignerare/kopiemottagare.

Så här redigerar du motsignerarens eller kopians e-postadress:

1. Gå till sidan Hantera och välj filtret Webbformulär i den vänstra listen

2. Klicka en gång på webbformuläret för att ändra det

• Eller för musen över det aktuella webbformuläret och klicka på Öppna snabbåtgärden
    • Eller klicka på åtgärden Öppna webbformulär
    Öppna webbformuläret

3. För musen över motsigneraren eller kopiemottagaren så öppnas en meddelandebubbla med länken Ersätt signerare.

Klicka på Ersätt signerare.

För musen över motsigneraren

4. Ange den nya e-postadressen och klicka på Ersätt

För musen över motsigneraren

5. Ett meddelande om att det nya värdet har accepterats visas.

När du redigerar ett befintligt webbformulär fylls Aktivitet- loggen med den allmänna uppdateringsaktiviteten och användarens e-postadress som bekräftade uppdateringen.

Endast händelser som påverkar webbformulärmallens funktion registreras. Dölj/visa åtgärder registreras inte, eftersom de åtgärderna endast gäller den personliga vyn av personen som döljer/visar objektet.

Webbformulärsaktivitet

Inaktivera ett webbformulär

När du inaktiverar ett webbformulär är webbformuläret inte längre tillgängligt för signerare, men det visas på ditt konto. Du kan aktivera webbformuläret som du ansvarar för igen när som helst.

Så här inaktiverar du ett webbformulär:

1. Klicka på fliken Hantera

2. Välj filtret Webbformulär

3. Klicka en gång på webbformuläret du vill inaktivera

4. Klicka på Inaktivera

• Ett alternativfönster öppnas
    Inaktivera

5. Välj den vy som du vill att användare som öppnar webbformuläret ska se

• Omdirigera signerare till en annan webbsida – Du kan omdirigera signerare till en annan webbsida, exempelvis webbformulärets aktuella version
    • Ange ett anpassat meddelande till signerare – Du kan ange ett meddelande som ska visas i stället för webbformuläret
      • Du kan lägga till hyperlänkar i meddelandet genom att omge dem med hakparenteser [ ]
      • Du kan lägga till etiketter med symbolen | (vertikalstreck) efter webbadressen

t.ex. [https://www.sign.adobe.com/ | Acrobat Sign] visas till exempel som Acrobat Sign.

6. Klicka på Inaktivera

• Ett bekräftelsemeddelande visas
    • Statusen ändras
    • Omdirigeringsmetoden infogas under statusen
    • Funktionen att redigera webbformuläret tas bort

Inaktiverade webbformulär visas fortfarande på sidan Hantera.

Om du vill ta bort webbformuläret från din vy kan du Dölja det.

Publicera ett webbformulär

Inaktiverade webbformulär kan återaktiveras när som helst för att återuppta funktionen.

Så här aktiverar du ett inaktiverat webbformulär:

1. Klicka på fliken Hantera

2. Välj filtret Webbformulär

3. Klicka en gång på webbformuläret du vill aktivera

4. Klicka på Aktivera

Aktivera

5. Klicka på Aktivera när du uppmanas till det

Dölja/Visa ett webbformulär

Om du vill ta bort ett webbformulär från sidan Hantera kan du dölja det.

Om du döljer ett webbformulär döljs det bara i din vy, andra användare som har tillgång till det (via delning) kan fortfarande se det.

1. Klicka på fliken Hantera och rulla ned till avsnittet Webbformulär

2. Välj filtret Webbformulär

3. Klicka en gång på webbformuläret du vill dölja

4. Klicka på länken Dölj webbformulär bland alternativen i högerlisten.

• Om webbformuläret fortfarande är aktiverat, öppnas ett varningsmeddelande om att webbformuläret fortfarande är aktiverat och kan signeras av signerare.
    Dölj

Viktigt:

Om du inte inaktiverar webbformuläret innan du döljer det kan andra fortfarande få tillgång till formuläret och underteckna det. Ett dolt webbformulär tas bara bort från din personliga vy.

Visa ett webbformulär

1. Välj Webbformulär -sektionen på sidan Hantera.

2. Klicka på knappen Filter.

3. Kryssa i alternativet Visa dolt innehåll.

4. Klicka på Använd.

Visa ett webbformulär

5. När sidan uppdateras för att visa det dolda innehållet klickar du en gång på webbformuläret som du vill visa.

Åtgärdslisten öppnas till höger.

6. Klicka på alternativet Visa webbformulär.

Klicka på Visa

7. Verifiera att du vill visa webbformuläret.

8. Uppdatera sidan Hantera om du vill visa listan med (ofiltrerade) objekt.

Aktivera/inaktivera användaråtkomst till webbformulär

På tjänstenivåerna för företag och storföretag kan du konfigurera webbformulärsåtkomst och signeraralternativ.

Webbformulärsåtkomst och alternativ för signerare kan aktiveras eller inaktiveras på konto- eller gruppnivå genom att gå till Konto > Kontoinställningar > Globala inställningar > Webbformulär

Kontroller på sidan Global

Konfigurationsalternativ

Webbformulär underställs flera allmänna inställningar som täcker alla avtal i en viss grupp. Den praktiska användningen av ett webbformulär skiljer sig dock ofta från ett avtal som skickas direkt till en känd mottagare, och de relaterade inställningarna för autentisering och e-postalternativ kan stå i konflikt med varandra.

Kunder som har aktiverat Användare i flera grupper kan uppleva det praktiskt att skapa en ny grupp med anpassade inställningar för sin webbformulärupplevelse (t.ex. Interna webbformulär som kräver mindre strikt autentisering).

När det gäller kontroller som direkt påverkar webbformulär finns det flera konfigurationsalternativ:

Om du markerar det här alternativet visas Publicera ett webbformulärStartsidan där användarna kan skapa formulär efter behov.

Tillåt användning av webbformuläreffekter på startsidan

När det är aktiverat kan e-postadresser läggas till som CC-parter i webbformuläret. I andra fall tas alternativet att lägga till CC-parter bort från processen.

Tillåt kopior i ett webbformulär

Efter aktivering visas länken Ladda ned PDF i webbformulärets Alternativ, så att mottagaren kan ladda ned ett tomt webbformulär som PDF-fil.

Tillåt förhandsgranskning av webbformuläret som PDF

För webbformulär krävs att varje deltagare anger sin e-postadress så att signaturåtgärden uttryckligen kan tilldelas och valideras.

Inställningen Kräv en e-postadress i signaturblocket anger när e-postmeddelandet samlas in, i fälten i webbformuläret eller i ett överliggande fönster efter signeringsprocessen.

När inställningen är aktiverad, krävs ett fält för e-postadress för varje signerare i dokumentet. Detta fält kan vara ett individuellt placerat fält för E-post eller det inbyggda e-postfältet som ingår när ett Signaturblock placeras.

Obligatorisk e-post i signaturblock aktiverat med ett diskret placerat e-postfält

Systemet placerar automatiskt ett Signaturblock längst ned på den sista sidan för varje mottagare som inte har någon E-post i dokumentet.

Obligatorisk e-post i signaturblock är aktiverat men e-postfält har inte placerats

När inställningen är inaktiverad kräver webbformuläret inte att ett e-postfält finns inom formulärets gränser. När mottagaren har bekräftat sin signatur uppmanas denne att ange en e-postadress via ett överliggande gränssnitt.

Obligatorisk e-post i signaturblock är inaktiverat

Obs!

Under alla omständigheter måste en e-postadress samlas in för varje deltagare

När Kräv att signerare verifierar sin e-postadress är aktiverat måste mottagaren verifiera sin signatur innan deltagarens signatur slutförs.

Deltagaren informeras om kravet att verifiera sin signatur via e-postlänk:

Signeringssida för e-postverifiering och e-postlänk

Granskningsrapporten visar tydligt att e-postmeddelandet verifierades:

Aktiverad granskningsrapport för e-postverifiering

När Kräv att signerare verifierar sin e-postadress är inaktiverad, behöver deltagaren inte verifiera sin e-postadress för att slutföra signeringsprocessen. Avtalet förutsätter en slutförd status eller går vidare till nästa deltagare.

Postsigneringssida när inställningen är inaktiverad

Granskningsrapporten för overifierade e-postadresser indikerar att verifieringen avbröts:

Inaktiverad granskningsrapport för e-postverifiering

Viktigt:

Ej verifierade signaturer kan avvisas.

Om du inaktiverar e-postautentisering för deltagaren och behöver en juridiskt bindande signatur, så se till att använda någon form av autentisering som identifierar en unik person (t.ex: KBA).

Om en ytterligare deltagare inkluderas av den första signeraren, måste e-postverifieringen utföras innan den andra deltagaren meddelas (oavsett inställningen).

När Tillåt fler deltagare är aktiverat, visar webbformulärgränssnittet en länk för Lägg till deltagare som infogar ytterligare en deltagarpost per klick (upp till maximalt 25 deltagare).

När Tillåt ytterligare deltagare är inaktiverat, godkänner inte gränssnittet att ytterligare deltagare läggs till, och webbformulär tillåter bara en extern signerare.

Gränssnittet Tillåt ytterligare deltagare

Hitta webbformulärets URL och inbäddningskod

Om du behöver komma åt URL-koden för ditt webbformulär:

1. Klicka på fliken Hantera

2. Välj filtret Webbformulär

3. Klicka en gång på webbformuläret för att markera det

• Åtgärdslisten öppnas till höger
  4. Klicka på åtgärden Hämta kod.

Navigera till Hämta kod

5. Sidan uppdateras för att visa webbformuläret med URL-koden överst på sidan:

Hämta kod

Använda URL-parametrar för att fylla i webbformulärfält

Det finns två saker som du bör veta när du infogar värden i ett webbformulärfält:

• Hur du markerar ett fält som tillgängligt för URL-parametrar
  • Hur du konstruerar URL-parametrar som ska infogas

Hur du markerar ett fält som tillgängligt för URL-parametrar

1. Skapa eller redigera ett webbformulär för att få åtkomst till fälten

2. Lägg till textfältet som du vill fylla i via URL:en

•  Det är endast textfält som kan ta emot värden
  3. Öppna fältets egenskaper genom att dubbelklicka på det

4. Redigera fältnamnet till någonting lämpligt. Fältnamnet är den första delen av parametern som du ska använda, så ett kortare namn är vanligtvis bättre

5. Markera rutan med texten Standardvärdet kan komma från en URL

• Markera även rutan Skrivskyddat om du inte vill att värdet ska kunna redigeras
  6. Klicka på OK för att spara parametrarna

7. Upprepa proceduren för alla fält för vilka en parameter från URL:en måste godkännas

8. Klicka på Spara för att spara webbformuläret

URL

I det här exemplet skapar vi två fält som ska fyllas i av URL:en:

• Branch_Office - ett fält som godtar filialsträngen (visas ovan)
  • Emp_ID - ett fält som godtar anställnings-ID

Hur du konstruerar URL-parametrar som ska infogas

1. Kopiera webbadressen från webbformuläret. Det enklaste sättet att göra detta på är att:

• Redigera webbformuläret från sidan Hantera
    • Klicka på länken Kopiera URL för webbformulär
    URL

Webbformulärens URL:er är mycket långa, så här används en förkortad version som exempel (din kommer att se annorlunda ut):

Exempel-URL:

https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*

2. Klistra in webbformulärets URL i en textredigerare (t.ex. Anteckningar)

3. Lägg till dina parametrar

• Början av parametrarna identifieras genom tillägg av en hashsymbol (pund, #) i slutet av webbformulärets URL.
    • Lägg sedan till parametrarna med formatet {field_name}={value}

Exempel-URL med en parameter

https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*#Branch_Office=San Jose #621

• Multipla värden läggs till genom att infoga ett &-tecken mellan fältvärdena.

Exempel-URL med två parametrar

https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*#Branch_Office=San Jose #621&Emp_ID=429939

4. När alla par med fält=värde har lagts till i URL:en, kopierar du hela strängen och klistrar in den i din webbläsare.

Webbformuläret återges med fälten ifyllda:

URL

Egenskaper och begränsningar

• Du använder bara hashmärket en gång för att definiera parametrarnas början
    • Att använda ett efterföljande hashmärke i ett värde påverkar inte resultatet negativt
  • Det är möjligt att använda blanksteg i värden
  • Det är endast möjligt att använda blanksteg i fältnamnet om du infogar %20 som blankstegstecken i URL:en
    • Detta fungerar: https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*#Branch%20Office=San Jose #621
    • Detta fungerar inte: https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*#Branch Office=San Jose #621
    • Det rekommenderas i allmänhet att ett understreck används i fältnamn i stället för blanksteg. Detta kommer att spara dig tid i slutändan
  • Inga blanksteg är tillåtna mellan fältnamnet, likhetstecknet och början av värdet (Fältnamn=Värde)
  • Inga blanksteg är tillåtna på någon sida av &-tecknet om du har multipla värden
  • Det finns ingen gräns (förutom möjligen URL-längden) för hur många fält som kan få sitt värde från URL-parametrar
  • Beräknade textfält kan inte skrivas över. Ingen kryssruta visas heller i deras fältegenskaper.
  • URL-parametrar fungerar inte med autentiserade webbformulär. På grund av användningen av URL-hashfragment skickas URL-parametrarna inte tillbaka till klienten efter slutförd autentisering om webbformuläret är skyddat med ett lösenord eller annan autentisering (servern ser aldrig denna del av URL:en).

Felhantering

• Alla URL-parametrar som inte exakt matchar ett formulärfältsnamn ignoreras
  • Alla URL-parametrar som försöker tilldela ett värde till ett fält som inte är ett textfält eller ett textfält som inte har Standardvärdet kan komma från en URL aktiverat ignoreras

Vanliga frågor och kända problem

Endast när webbformulär har statusen Utkast.

När ett webbformulär har skapats kan inte webbformulärets namn uppdateras.

Den som skapar ett webbformulär får alltid det färdiga avtalet (om inte aviseringen inaktiverats).

Om en annan part måste meddelas när webbformulärsavtalet signeras, kan CC-fältet användas så att parten inkluderas automatiskt.

CC-fält

När webbformuläret har publicerats kan motsignerarna bara redigeras på sidan Hantera.

Endast e-postadressen kan redigeras. Antalet motsignerare kan inte ändras.

Obs!

Om den som har skapat webbformuläret har lagts till i motsignerarna för webbformulär kan den användaren inte redigeras

Ja.

När ett webbformulär har skapats kan du redigera kopierade parter på sidan Hantera.

Ja.

Du kan använda mallar i Acrobat Sign-biblioteket som bas för ett webbformulär genom att koppla dem via länken Lägg till filer.

Ja.

Instruktioner för att inaktivera e-postverifiering finns i avsnittet Konfiguration.

Att inaktivera e-postverifiering innebär inte att kravet på att signeraren ska ange en e-postadress tas bort.

Viktigt:

Om du inaktiverar e-postautentisering för signaturer och behöver en juridiskt bindande signatur, så se till att använda någon form av autentisering som identifierar en unik person (t.ex: KBA eller lösenord).

Tvåfaktorautentisering för ett webbformulär

Ja.

URL-adressen till ett webbformulär är bara en URL-adress som alla andra.

Om du lägger till URL-adressen i ett webbformulär som en hyperlänk länkas inte något avtal som genereras av webbformuläret till källavtalet.

Data som samlas in i ett webbformulär finns i avtalets transaktions-ID. Data fylls inte i någon annanstans i Acrobat Sign-systemet, och om avtalet tas bort helt raderas även data.

När du rapporterar i webbformulären hämtas innehållet från avtalen för att fylla i rapporten, men data sparas inte på några nya platser.

Aktivitet -avsnittet i den överordnade webbformulärmallen registrerar större händelser, som att skapa, aktivera/inaktivera och ersätta deltagare

Webbformulärsaktivitet