Skapa ett webbformulär

1. Klicka på Publicera ett webbformulär på sidan Hem

Skapa webbformulär

2. Obs!

Om du använder ett konto som har funktionen Användare i flera grupper (UMG) aktiverad ska du markera gruppen som du vill koppla webbformuläret till innan du konfigurerar det.

• När du anger gruppvärdet läses de grupprelaterade egenskaperna och mallarna in som du kan välja mellan.
    • När du ändrar gruppen kommer du att märka att sidan uppdateras. Allt innehåll som anges rensas bort i den här uppdateringen.

Om du inte ser listrutan Skicka från överst på sidan är ditt konto inte UMG-aktiverat.

Markera gruppen

Ange webbformulärets namn

• Om du lägger till en fil utan att ange webbformulärets namn används filnamnet för webbformuläret.
    • Du kan bara redigera webbformulärets namn när det har statusen Utkast. När du har skapat webbformuläret är namnvärdet låst.
  3. Konfigurera upplevelsen för den första deltagaren:

(Den första deltagaren är den person som först interagerar med webbformuläret. Om flera deltagare tillåts tillhandahåller den första deltagaren e-postadresserna till alla efterföljande deltagare.)

• Deltagarroll:
      • Signerare – signerare måste lägga till en signatur och fylla i de fält som krävs
      • Godkännare – godkännare kan fylla i fält, men de behöver inte signera
      • Acceptant – acceptanten kan, precis som godkännare, fylla i fält men de behöver inte signera
      • Formulärifyllare – formulärifyllare kan bara fylla i fält. De kan inte ha ett signaturfält tilldelat
    • Autentisering:
      • Ingen – det här alternativet använder endast e-postverifiering efter att webbformuläret har skickats (om det är så konfigurerat)
      • Lösenord – lösenordsalternativet kräver att mottagaren anger ett lösenord innan dokumentet kan ses
      • Kunskapsbaserad autentisering (KBA) – KBA kan aktiveras som verifieringsmetod om ditt konto är konfigurerat att tillåta ett obegränsat antal KBA-transaktioner. Tänk på att KBA bara är giltigt i USA
    Obs!

Autentisering med Acrobat Sign och statligt ID stöds för närvarande inte för autentisering av webbformulär.

Roller och autentiseringar

4. (Valfritt om aktiverat) Lägg till deltagare

Om du klickar på länken Lägg till deltagare läggs ytterligare en deltagare till i webbformuläret.

• Ytterligare deltagare definieras av den första deltagaren som tillhandahåller alla e-postadresser för efterföljande deltagare.
      • Instruktioner kan ges för att vägleda den första deltagaren i hur/när de ytterligare deltagarna ska läggas till.
    • Ytterligare deltagare kan vara valfria eller obligatoriska.
    Lägga till fler deltagare

• Lägga till deltagare – med länken Lägg till deltagare kan du lägga till en eller flera efterföljande deltagare (deltagare 2, deltagare 3 och så vidare) som definieras av den första deltagaren
      • Genom att klicka på länken läggs en deltagarrad till på sidan (högst 25).
      • De ytterligare deltagarna kan vara valfria eller obligatoriska:
        • Om det är valfritt ombeds deltagare 1 att tilldela nästa deltagare. Om ingen ny deltagare identifieras flyttas signaturflödet till eventuella motsignerare
        • Om så är obligatoriskt måste deltagare 1 ange ett namn och en e-postadress för deltagare 2 för att avtalet ska kunna gå vidare. Om så inte görs stannar avtalet vid den här punkten.
      • Ytterligare deltagare kan endast konfigureras att använda E-post- och KBA-autentiseringsmetoder.
      • Deltagare 2 konfigureras på samma sätt som deltagare 1
        • Deltagare 2 har två ytterligare roller som kan tilldelas: Certifierad mottagare och Ombud.

När deltagare 1 har slutfört sina nödvändiga åtgärder och klickar på Skicka uppmanas denne att Tilldela nästa deltagare:

• Deltagare 1 ombeds att uppge namn och e-postadress för deltagare 2
      • Genom att lägga till deltagare 2 aktiveras alternativet att lägga till deltagare 3 och så vidare ...
    • Om deltagare 2 ingår måste deltagare 1 först verifiera dennes e-postadress innan systemet meddelar deltagare 2
    Begäran om att identifiera deltagare 2

5. Lägg till motsignerare och CC-fester.

Om du vill att webbformuläret ska motsigneras:

• Ange e-postadresserna till parterna som du vill ska motsignera eller godkänna avtalet under avsnittet Motsignerare:
      • Du kan inkludera dig själv (den som skapat webbformuläret) genom att klicka på länken Lägg till mig till höger.
      • Konfigurera rätt roll för varje mottagare. Alla roller som aktiveras av administratören kommer att vara tillgängliga.
      • Ange rätt autentiseringsmetod för varje motsignerare.
      • Alla angivna motsignerare måste signera/godkänna i den ordning som du anger dem för att avtalet ska slutföras.
      • Motsignerarens e-postmeddelanden kan redigeras efter att avtalet har skickats på sidan Hantera.
        • Du kan bara redigera motsignerarens e-postadress. Du kan inte lägga till eller minska antalet motsignerare.

Lägg till kopie-parter genom att klicka på länken Visa CC.

• Ange den eller de e-postadresser som du automatiskt vill ska ingå i e-postmeddelanden om avtalsslutförande.
      • Du kan redigera e-postmeddelandena för kopior när avtalet har skickats på sidan Hantera.
        • Du kan bara redigera e-postadressen till de parter som tar emot en kopia. Du kan inte lägga till eller minska antalet kopior.
    Lägg till motsignerare

Obs!

Kom ihåg att motsignerare alltid är de sista signerarna. Processen börjar alltid med den person som besöker webbformuläret.

6. Dra och släpp filerna som du vill använda som grund för webbformuläret till avsnittet Filer eller klicka på Lägg till filer och gå till dokumentet på en nätverksenhet eller inbyggt fillagringssystem.

Obs!

Befintliga biblioteksmallar kan också importeras (med redigerade fält intakta).

7. Ange Alternativ

• Lösenordsskydd – markera denna ruta om du vill tillämpa ett lösenord för att öppna den slutgiltiga PDF-filen som skapas när webbformuläret signerats.  Du uppmanas att ange lösenordet
    • Mottagarens språk (endast tjänstenivåerna för företag och storföretag) – den här inställningen anger vilket språk som används för instruktionerna på skärmen samt i e-postmeddelanden som gäller webbformuläret
  8. Markera alternativet Förhandsvisa och lägg till signaturfält och klicka sedan på Nästa.

Skapa en webbformulärsida – utvidgad

9. Sidan uppdateras och visar de överförda filerna i redigeringsmiljön.

Dra de nödvändiga fälten från sidans högra del till dokumentet efter behov.

Kom ihåg att placera minst ett signaturfält för varje signerare, inklusive den första signeraren och alla motsignerare.

E-postfält är valfria, men om det inte finns något fält i själva formuläret uppmanas deltagaren att ange ett e-postmeddelande i Adobe Acrobat Sign.  I samtliga fall måste en e-postadress anges för varje deltagare.

10. Klicka på knappen Spara längst ned i högra hörnet när alla fält har placerats. Om du sparar dokumentet nu öppnas webbformuläret som en aktiv, offentlig URL.

Obs!

Om du lämnar redigeringsfönstret utan att spara, sparas webbformuläret som ett utkast sidan Hantera

Placera fält

11. Du kommer nu till sidan för efterbearbetning av webbformuläret. Här kan du hämta webbformulärets webbadress och den iframe-/JavaScript-kod som du kan använda för att bädda in det.

Du kan också testsignera webbformuläret.