Käsin kirjoitettu allekirjoitus -työnkulku on tällä hetkellä saatavana kaikilla palvelun tasoilla.

Joskus käsin kirjoitettu allekirjoitus on välttämätön. Se voi johtua laista tai vaatimustenmukaisuudesta, käytänteiden sitoumuksista tai yksinkertaisesti siitä, että jompikumpi osapuoli pitää tai molemmat osapuolet pitävät fyysisiä allekirjoituksia suotavina.

Adobe Signin Käsin ”kirjoitettu” allekirjoitus -työnkulku tukee fyysisiä allekirjoituksia. Samalla se hyödyntää sähköisen käsittelyn ja tarkastuksen etuja ja varmistaa asiakirjan asianmukaisen käytön hallinnan sekä sen laadun ja selkeyden.

Sopimuksen määrittäminen käsin kirjoitettua allekirjoitusta varten

Lähettäjille ainoa muutos on Kirjoitettu-asetuksen valinta Sähköinen-asetuksen sijaan.

Työnkulku

Käsin kirjoitetun allekirjoituksen käyttökokemus allekirjoittajien kannalta

Allekirjoittajan kannalta Käsin kirjoitettu allekirjoitus -työnkulku muistuttaa Sähköinen-työnkulkua siihen asti, että hänen pitää tulostaa asiakirja allekirjoitettavaksi:

• Vastaanottaja saa sähköposti-ilmoituksen, jossa on linkki asiakirjaan.
  • Vastaanottaja avaa asiakirjan sähköisesti ja saa ensimmäisenä kolmivaiheisen yhteenvedon häneltä vaadituista toimista:
Three Steps

• Vastaanottaja voi täyttää häneltä pyydetyt/vaaditut lomakekentät.
  • Kun vastaanottaja on valmis, hän voi siirtyä lataamisohjeisiin napsauttamalla Seuraava-painiketta:
Step 2

• Vastaanottaja lataa asiakirjan kenttäsisältöineen napsauttamalla Lataa-painiketta.
  • Avautuvassa ikkunassa vastaanottajaa pyydetään avaamaan tai tallentamaan tiedosto.
  • Kun PDF-tiedosto on auki, tulosta sivut.
  • Allekirjoita asiakirja käsin.
  • Skannaa asiakirja takaisin digitaaliseen muotoon.
    • Adobe Signiin voi ladata yleisimpiä tiedostomuotoja (PDF, JPG, GIF, TIF, BMP).
    • Adobe Signiin voi ladata ainoastaan yhden tiedoston, joten jos kuvia on useita, ne on yhdistettävä keskenään samaan tiedostoon.
  • Alkuperäisen "Allekirjoitettavaksi”-sähköpostin linkin napsauttaminen avaa käyttöliittymän tiedoston lähettämiseen (tai uudelleenlataamisen, mikäli tarpeen).
step 3

• Lataa lähetystä varten -painikkeen napsauttaminen avaa ikkunan, jossa lähettäjä voi hakea lähetettävän tiedoston paikallisesta järjestelmästä.
  • Kun tiedosto on lähetetty, vastaanottaja on tehnyt osansa, ja sopimus lähetetään seuraavalle allekirjoittajalle tai prosessi on valmis.

Sähköisen allekirjoituksen muuntaminen käsin kirjoitetuksi allekirjoitukseksi

Kun tiliasetukset on määritetty niin, allekirjoittajat voivat halutessaan muuttaa allekirjoituksensa sähköisestä käsin kirjoitettuun muotoon.

Allekirjoittajan näkymässä on sopimuksen avaamisen jälkeen Asetukset-luettelo ikkunan vasemmassa yläkulmassa.

Tässä luettelossa on Tulosta, allekirjoita ja lataa palvelimelle -vaihtoehto, joka muuntaa allekirjoitustyönkulun käsin kirjoitetuksi työnkuluksi kaikille seuraaville vastaanottajille.

Allekirjoittajaa pyydetään sen jälkeen suorittamaan edellä kuvattu käsin kirjoitetun allekirjoituksen prosessi.

convert form esig

Käsin kirjoitetun allekirjoituksen ottaminen käyttöön

Jotta Käsin kirjoitettu allekirjoitus -toiminto on käytettävissä:

1. Valitse: Tili > Tilin asetukset > Lähetä asetukset
  2. Vieritä alas Sallitut allekirjoitustyypit -kohtaan
  3. Valitse Anna lähettäjien lähettää dokumentteja käsin kirjoitettujen allekirjoitusten hankkimista varten -asetus.
  4. Tallenna muutos napsauttamalla Tallenna.
enable_setting

Kun toiminto on käytössä, asetus on saatavilla Lähetä-sivulla.

Huomautus:

Jos käytät Rajoitettua asiakirjan näkyvyyttä (Tili > Tilin asetukset > Yleiset asetukset), sinun on otettava Käsin ”kirjoitettu” allekirjoitus erikseen käyttöön sen asetuksissa, jotta Käsin ”kirjoitettu” allekirjoitus -asetus näkyy Lähetä-sivulla.

Asiakirjan näkyvyysasetukset ohitetaan, jos sopimus lähetetään Rajoitettu asiakirjan näkyvyys- ja Käsin ”kirjoitettu” allekirjoitus -työnkulun kautta, jolloin asiakirja näkyy allekirjoittajalle kokonaisuudessaan.