Verkkolomakkeen luominen

1. Napsauta Aloitus-sivun Julkaise verkkolomake -linkkiä.

Verkkolomakkeiden luominen

2. Huomautus:

Jos olet tilillä, jolla on käytössä Users in Multiple Groups (UMG), valitse ryhmä, johon haluat liittää verkkolomakkeen ennen määritystä.

• Ryhmä-arvon asetus lataa ryhmään liittyvät ominaisuudet ja mallit, joista voit valita.
    • Kun vaihdat ryhmää, huomaat sivun päivittyvän. Kaikki syötetty sisältö poistetaan tässä päivityksessä.

Jos et näe sivun yläreunassa olevaa Lähetä osoitteesta -pudotusvalikkoa, tililläsi ei ole UMG-toimintoa käytössä.

Valitse ryhmä

Syötä verkkolomakkeen nimi

• Jos lisäät tiedoston määrittämättä ensin verkkolomakkeen nimeä, verkkolomake saa tiedoston nimen.
    • Voit muokata verkkolomakkeen nimeä vain, kun se on Luonnos-tilassa. Kun verkkolomake on luotu, nimiarvo lukitaan.
  3. Määritä käyttökokemus ensimmäiselle osallistujalle:

(Ensimmäinen osallistuja on henkilö, joka käyttää verkkolomaketta ensimmäisenä. Jos useita osallistujia sallitaan, ensimmäinen osallistuja antaa kaikkien muiden osallistujien sähköpostiosoitteet.)

• Osallistujan rooli:
      • Allekirjoittaja – Allekirjoittajien on käytettävä allekirjoitusta muiden tarvittavien kenttien lisäksi.
      • Hyväksyjä – Hyväksyjät voivat täyttää kenttiä, mutta heidän ei tarvitse käyttää allekirjoitusta.
      • Tunnustaja – Tunnustajat voivat hyväksyjien tavoin täyttää kenttien sisällön, mutta heitä ei velvoiteta lisäämään allekirjoitusta.
      • Lomakkeen täyttäjä – Lomakkeen täyttäjät voivat vain täyttää kenttiä. Heillä ei aina ole allekirjoituskenttää.
    • Todennus:
      • Ei mitään – Tämä vaihtoehto käyttää vain sähköpostivahvistusta verkkolomakkeen lähettämisen jälkeen (jos se on määritetty tekemään niin).
      • Salasana – Salasanavaihtoehdolla vastaanottaja voi tarkastella asiakirjaa vain antamalla salasanan.
      • Knowledge-based Authentication (KBA) – KBA voidaan ottaa käyttöön todennustapana, jos tilisi on määritetty sallimaan rajoittamaton määrä KBA-tapahtumia. Pidä mielessä, että KBA hyväksytään vain Yhdysvalloissa.
    Huomautus:

Acrobat Sign -todennusta ja henkilötodistusta ei tällä hetkellä tueta verkkolomaketodennuksessa.

Roolit ja todennukset

4. (Valinnainen jos käytössä) Lisää osallistuja

Napsauttamalla Lisää osallistuja -linkkiä verkkolomakkeeseen lisätään uusi vastaanottaja.

• Ensimmäinen osallistuja määrittelee lisää osallistujia syöttämällä seuraavien osallistujien sähköpostiosoitteet.
      • Ensimmäiselle osallistujalle voidaan antaa ohjeita opastamaan häntä uusien osallistujien lisäämisessä.
    • Lisäosallistujat voivat olla valinnaisia tai pakollisia.
    Muiden osallistujien lisääminen

• Lisää osallistuja Lisää osallistuja -linkillä ensimmäinen osallistuja voi lisätä yhden tai useita seuraavia osallistujia (osallistuja 2, osallistuja 3 ja niin edelleen).
      • Napsauttamalla linkkiä sivulle lisätään yksi osallistujarivi (enintään 25).
      • Lisäosallistujat voivat olla valinnaisia tai pakollisia:
        • Jos osallistuja 1 on valinnainen, häntä pyydetään määräämään seuraava osallistuja. Jos uutta osallistujaa ei enää havaita, allekirjoituksen kulku siirtyy varmentajille (jos sellaisia on).
        • Tarvittaessa osallistujan 1 on annettava osallistujan 2 nimi ja sähköpostiosoite, jotta sopimus edistyisi. Jos tätä ei tehdä, sopimus pysähtyy tähän vaiheeseen.
      • Lisäosallistujat voidaan määrittää käyttämään vain sähköposti- ja KBA-todennustapoja.
      • Osallistuja 2 on määritetty samalla tavalla kuin osallistuja 1.
        • Osallistujalla 2 on kaksi lisäroolia, jotka voidaan määrittää: Sertifioitu vastaanottaja ja Delegaattori.

Kun osallistuja 1 on suorittanut vaaditut toiminnot ja valitsee Lähetä-vaihtoehdon, häntä kehotetaan tekemään tämä: Määritä seuraava osallistuja:

• Osallistujaa 1 pyydetään antamaan osallistujan 2 nimi ja sähköpostiosoite.
      • Osallistujan 2 lisäämisen jälkeen voidaan lisätä osallistuja 3 ja niin edelleen...
    • Jos mukana on osallistuja 2, järjestelmä ilmoittaa tehtävästä osallistujalle 2 vasta, kun osallistuja 1 on vahvistanut sähköpostiosoitteensa.
    Osallistujan 2 tunnistuspyyntö

5. Lisää allekirjoituksen varmentajat ja kopion saavat osapuolet.

Jos haluat lisätä verkkolomakkeeseen vasta-allekirjoituksen, toimi seuraavasti:

• Kirjoita Allekirjoitusten varmentajat -osaan niiden osapuolten sähköpostiosoitteet, joiden haluat varmentavan tai hyväksyvän sopimuksen:
      • Voit lisätä itsesi (verkkolomakkeen tekijän) napsauttamalla oikealla olevaa Lisää minut -linkkiä.
      • Määritä kullekin vastaanottajalle asianmukainen rooli. Kaikki järjestelmänvalvojan käyttöön ottamat roolit ovat käytettävissä.
      • Määritä jokaiselle varmentajalle oikea todennustapa.
      • Kaikkien määritettyjen varmentajien on suoritettava allekirjoittaminen ja hyväksyntä sopimusta varten määrittämässäsi järjestyksessä.
      • Allekirjoituksen varmentajan sähköpostiviestejä voidaan muokata sopimuksen lähettämisen jälkeen Hallitse-sivulla.
        • Voit ainoastaan muokata allekirjoituksen varmentajan sähköpostiosoitetta. Allekirjoituksen varmentajien määrää ei voi lisätä tai vähentää.

Lisää ne osapuolet, joille kopio lähetetään napsauttamalla Näytä kopion (CC) saavat -linkkiä.

• Syötä yksi tai useampi sähköpostiosoite, joiden haluat saavan automaattisen sähköposti-ilmoituksen sopimusten valmistumisesta.
      • Sähköpostista kopion saavia voidaan muokata sopimuksen lähettämisen jälkeen Hallinta-sivulla.
        • Ainoastaan kopion saavien osapuolten sähköpostiviestit ovat muokattavissa. Et voi lisätä tai vähentää sähköpostista kopion saavien määrää.
    Allekirjoituksen varmentajien lisääminen

Huomautus:

Pidä mielessä, että varmentajat ovat aina viimeisiä hyväksyjiä. Prosessi alkaa aina henkilöstä, joka käy verkkolomakkeessa.

6. Vedä ja pudota verkkolomakkeen perustana käytettävät tiedostot Tiedostot-osaan tai valitse Lisää tiedostot ja siirry missä tahansa verkossa olevassa asemassa tai integroidussa tiedostosäilössä olevaan asiakirjaan.

Huomautus:

Nykyiset kirjastomallit voidaan myös tuoda (niin, että tehdyt kentät pysyvät ennallaan).

7. Asetusten määrittäminen

• Salasanasuojaus – Jos haluat suojata verkkolomakkeen allekirjoitusprosessilla luodun lopullisen PDF-tiedoston salasanalla, valitse tämä ruutu.  Sinua pyydetään antamaan salasana.
    • Vastaanottajan kieli (vain Business- ja Enterprise-palvelutasot) – Tämä asetus määrittää näytössä annettujen ohjeiden ja verkkolomakkeeseen liittyvien sähköposti-ilmoitusten kielen.
  8. Valitse Esikatsele- ja Lisää allekirjoitus -kentät -vaihtoehto ja valitse sitten Seuraava.

Luo verkkosivu -sivu – räjäytyskuva

9. Sivu päivitetään, ja sisällönluontiympäristöön ladatut kentät tulevat näyttöön.

Vedä tarvittavat kentät sivun oikealta puolelta dokumenttiin tarpeen mukaan.

Varmista, että asetat ainakin yhden allekirjoituskentän kullekin allekirjoittajalle, myös alkuperäiselle osanottajalle ja jokaiselle varmentajalle.

Sähköpostikentät ovat valinnaisia, mutta jos lomakkeessa itsessään ei ole kenttää, Adobe Acrobat Sign kysyy osallistujalta sähköpostia.  Kaikissa tapauksissa kullekin osallistujalle on annettava sähköpostiosoite.

10. Kun kaikki kentät on sijoitettu, napsauta oikeassa alakulmassa olevaa Tallenna -painiketta. Asiakirjan tallentaminen tässä vaiheessa avaa verkkolomakkeen aktiivisena, julkisena URL-osoitteena.

Huomautus:

Jos poistut kirjoittamisikkunasta tallentamatta, verkkolomake tallennetaan luonnoksena Hallinta-sivulle

Lisää kenttiä

11. Saavut verkkolomakejulkaisun luontisivulle. Täältä saat verkkolomakkeen URL-osoitteen ja iframe-/JavaScript-koodin, jolla voit upottaa sen.

Voit myös koeallekirjoittaa verkkolomakkeen.