Verkkolomakkeen luominen

Yleiskatsaus

Voit luoda allekirjoitettavan verkkolomakkeen upotettavaksi verkkosivustoosi (tai lähettää sen verkkolinkkinä), jolloin useat ihmiset voivat helposti käyttää lomakettasi tai asiakirjaasi ja luoda sopimuksen.

Verkkolomakkeeseen voidaan määrittää yksi tai useampi osallistuja, useita varmentajia ja useita osapuolia, joille siitä lähetetään kopio. Verkkolomakkeen allekirjoituksen kulku on seuraava:

• Sopimus luodaan, kun ensimmäinen osallistuja kirjoittaa ja tarkistaa allekirjoituksensa/toimintansa.
    • Jos verkkolomake sallii useita osallistujia, kaikki osallistujat suorittavat sopimukseen liittyvät toimet järjestyksessä, jossa heidät on lueteltu.
  • Kun osallistujat ovat suorittaneet toimensa, allekirjoituksen varmentajat saavat siitä ilmoituksen siinä järjestyksessä, jossa heidät on lueteltu
  • Kun sopimus on saatu valmiiksi, siitä ilmoitetaan kaikille osapuolille (myös kopioiden vastaanottajille)

Verkkolomakkeen luominen

1. Napsauta Aloitus-sivun Julkaise verkkolomake -linkkiä.

Verkkolomakkeiden luominen

2. Huomautus:

Jos olet tilillä, jolla on käytössä Users in Multiple Groups (UMG), valitse ryhmä, johon haluat liittää verkkolomakkeen ennen määritystä.

• Ryhmä-arvon asetus lataa ryhmään liittyvät ominaisuudet ja mallit, joista voit valita.
    • Kun vaihdat ryhmää, huomaat sivun päivittyvän. Kaikki syötetty sisältö poistetaan tässä päivityksessä.

Jos et näe sivun yläreunassa olevaa Lähetä osoitteesta -pudotusvalikkoa, tililläsi ei ole UMG-toimintoa käytössä.

Valitse ryhmä

Syötä verkkolomakkeen nimi

• Jos lisäät tiedoston määrittämättä ensin verkkolomakkeen nimeä, verkkolomake saa tiedoston nimen.
    • Voit muokata verkkolomakkeen nimeä vain, kun se on Luonnos-tilassa. Kun verkkolomake on luotu, nimiarvo lukitaan.
  3. Määritä käyttökokemus ensimmäiselle osallistujalle:

(Ensimmäinen osallistuja on henkilö, joka käyttää verkkolomaketta ensimmäisenä. Jos useita osallistujia sallitaan, ensimmäinen osallistuja antaa kaikkien muiden osallistujien sähköpostiosoitteet.)

• Osallistujan rooli:
      • Allekirjoittaja – Allekirjoittajien on käytettävä allekirjoitusta muiden tarvittavien kenttien lisäksi.
      • Hyväksyjä – Hyväksyjät voivat täyttää kenttiä, mutta heidän ei tarvitse käyttää allekirjoitusta.
      • Tunnustaja –Tunnustajat voivat hyväksyjien tavoin täyttää kenttien sisällön, mutta heitä ei velvoiteta lisäämään allekirjoitusta.
      • Lomakkeen täyttäjä – Lomakkeen täyttäjät voivat vain täyttää kenttiä. Heillä ei aina ole allekirjoituskenttää.
    • Todentaminen:
      • Ei mitään - Tässä vaihtoehdossa käytetään verkkolomakkeen lähettämisen jälkeen vain sähköpostivahvistusta (jos se on määritetty tekemään niin)
      • Salasana - Salasanavaihtoehto edellyttää, että vastaanottaja antaa salasanan ennen kuin hän voi tarkastella asiakirjaa
      • Knowledge-based Authentication (KBA) – KBA voidaan ottaa käyttöön todennustapana, jos tilisi on määritetty sallimaan rajoittamaton määrä KBA-tapahtumia. Pidä mielessä, että KBA hyväksytään vain Yhdysvalloissa.
    Huomautus:

Adobe Sign -todennusta ja henkilötodistusta ei tällä hetkellä tueta verkkolomaketodennuksessa.

Roolit ja todennukset

4. (Valinnainen) Lisää osallistuja

Lisää osallistuja -linkin valinta lisää uuden osanottajan verkkolomakkeeseen.

• Ensimmäinen osallistuja määrittelee lisää osallistujia antamalla seuraavien osallistujien sähköpostiosoitteet.
      • Ensimmäistä osallistujaa voidaan opastaa antamalla ohjeita mallitiedoston kautta
    • Lisäosallistujat voivat olla valinnaisia tai pakollisia
    Muiden osallistujien lisääminen

• Lisää osallistuja Lisää osallistuja -linkillä ensimmäinen osallistuja voi lisätä yhden tai useita seuraavia osallistujia (osallistuja 2, osallistuja 3 ja niin edelleen).
      • Linkin valinta lisää sivulle uuden osallistujarivin.
      • Lisäosallistuja voi olla valinnainen tai pakollinen.
        • Jos osallistuja 1 on valinnainen, häntä pyydetään määräämään seuraava osallistuja. Jos uutta osallistujaa ei enää havaita, allekirjoituksen kulku siirtyy varmentajille (jos sellaisia on).
        • Tarvittaessa osallistujan 1 on annettava osallistujan 2 nimi ja sähköpostiosoite, jotta sopimus edistyisi. Jos tätä ei tehdä, sopimus pysähtyy tähän vaiheeseen
      • Osallistuja 2 on määritetty samalla tavalla kuin osallistuja 1.
        • Osallistujalla 2 on kaksi lisäroolia, jotka voidaan määrittää: Sertifioitu vastaanottaja ja Delegoija.

Kun osallistuja 1 on suorittanut vaaditut toiminnot ja valitsee Lähetä-vaihtoehdon, häntä kehotetaan tekemään tämä: Määritä seuraava osallistuja:

• Osallistujaa 1 pyydetään antamaan osallistujan 2 nimi ja sähköpostiosoite.
      • Osallistujan 2 lisäämisen jälkeen voidaan lisätä osallistuja 3 ja niin edelleen...
    • Jos osallistuja 2 on mukana, hän saa ilmoituksen järjestelmältä vasta, kun osallistuja 1 on vahvistanut sähköpostiosoitteensa
    Osallistujan 2 tunnistuspyyntö

5. Lisää allekirjoituksen varmentajat ja kopion saavat osapuolet.

Jos haluat lisätä verkkolomakkeeseen vasta-allekirjoituksen, toimi seuraavasti:

• Kirjoita Allekirjoitusten varmentajat -osaan niiden osapuolten sähköpostiosoitteet, joiden haluat varmentavan tai hyväksyvän sopimuksen:
      • Voit lisätä itsesi (verkkolomakkeen tekijän) napsauttamalla oikealla olevaa Lisää minut -linkkiä.
      • Määritä kullekin vastaanottajalle asianmukainen rooli. Kaikki järjestelmänvalvojan käyttöön ottamat roolit ovat käytettävissä.
      • Määritä jokaiselle varmentajalle oikea todennustapa.
      • Kaikkien määritettyjen varmentajien on suoritettava allekirjoittaminen ja hyväksyntä sopimusta varten määrittämässäsi järjestyksessä.
      • Allekirjoituksen varmentajan sähköpostiviestejä voidaan muokata sopimuksen lähettämisen jälkeen Hallitse-sivulla.
        • Voit ainoastaan muokata allekirjoituksen varmentajan sähköpostiosoitetta. Allekirjoituksen varmentajien määrää ei voi lisätä tai vähentää.

Lisää ne osapuolet, joille kopio lähetetään napsauttamalla Näytä kopion (CC) saavat -linkkiä.

• Syötä yksi tai useampi sähköpostiosoite, joiden haluat saavan automaattisen sähköposti-ilmoituksen sopimusten valmistumisesta.
      • Sähköpostista kopion saavia voidaan muokata sopimuksen lähettämisen jälkeen Hallinta-sivulla.
        • Voit muokata vain sähköpostista kopion saavien osapuolten sähköpostiosoitetta. Et voi lisätä tai vähentää sähköpostista kopion saavien määrää.
    Allekirjoituksen varmentajien lisääminen

Huomautus:

Pidä mielessä, että varmentajat ovat aina viimeisiä hyväksyjiä. Prosessi alkaa aina henkilöstä, joka käy verkkolomakkeessa.

6. Vedä ja pudota verkkolomakkeen perustana käytettävät tiedostot Tiedostot-osaan tai valitse Lisää tiedostot ja siirry missä tahansa verkossa olevassa asemassa tai integroidussa tiedostosäilössä olevaan asiakirjaan.

Huomautus:

Nykyiset kirjastomallit voidaan myös tuoda (niin, että tehdyt kentät pysyvät ennallaan).

7. Asetusten määrittäminen

• Salasanasuojaus – Jos haluat suojata verkkolomakkeen allekirjoitusprosessilla luodun lopullisen PDF-tiedoston salasanalla, valitse tämä ruutu.  Sinua pyydetään antamaan salasana.
    • Vastaanottajan kieli (vain Business- ja Enterprise-palvelutasot) – Tämä asetus määrittää näytössä annettujen ohjeiden ja verkkolomakkeeseen liittyvien sähköposti-ilmoitusten kielen.
  8. Valitse Esikatsele- ja Lisää allekirjoitus -kentät -vaihtoehto ja valitse sitten Seuraava.

Luo verkkosivu -sivu – räjäytyskuva

9. Sivu päivitetään, ja sisällönluontiympäristöön ladatut kentät tulevat näyttöön.

Vedä tarvittavat kentät sivun oikealta puolelta dokumenttiin tarpeen mukaan.

Varmista, että asetat ainakin yhden allekirjoituskentän kullekin allekirjoittajalle, myös alkuperäiselle osanottajalle ja jokaiselle varmentajalle.

10. Kun kaikki kentät on sijoitettu, napsauta oikeassa alakulmassa olevaa Tallenna-painiketta. Asiakirjan tallentaminen tässä vaiheessa avaa verkkolomakkeen aktiivisena, julkisena URL-osoitteena.

Huomautus:

Jos poistut kirjoittamisikkunasta tallentamatta, verkkolomake tallennetaan luonnoksena Hallinta-sivulle

Lisää kenttiä

11. Saavut verkkolomakejulkaisun luontisivulle. Täältä saat verkkolomakkeen URL-osoitteen ja iframe-/JavaScript-koodin, jolla voit upottaa sen.

Voit myös koeallekirjoittaa verkkolomakkeen.

Olemassa olevan verkkolomakkeen muokkaaminen

Verkkolomakkeisiin, jotka ovat vielä Luonnos-tilassa, pääsee käsiksi Hallinta-sivulta napsauttamalla vasemman sivupalkin Verkkolomakkeet-suodatinta.

• Näytä Muokkaa-pikatoiminto viemällä hiiri kyseisen verkkolomakkeen päälle.
  • Tai napsauta web-lomakkeen tietuetta, jolloin ikkunan oikealla puolella oleva toimintopaneeli tulee näkyviin, ja napsauta Muokkaa verkkolomaketta -toimintoa
Avaa verkkolomakkeen luonnostila

Luonnostilan verkkolomakkeet mahdollistavat:

• Verkkolomakkeen nimi, jota halutaan muokata
  • vastavuoroisen allekirjoittajan (vastavuoroisten allekirjoittajien) sähköpostiosoite
  • Cc:n osapuolten sähköpostiosoite
  • muokattavat liitetiedostot
  • oikeus muokata verkkolomakkeen kenttiä
Et voi muokata
  • ryhmää, johon verkkolomake liittyy
  • vastaanottajien, vastavuoroisten allekirjoittajien tai Cc-osapuolten määrää
  • osallistuja roolit
  • valitut todentamisen menetelmät
Muokkaa luonnostilassa olevan verkkolomakkeen vaihtoehtoja

Muokkaa verkkolomakkeen nimeä ja/tai tiedostoja ja avaa sitten kirjoitusympäristö napsauttamalla Seuraava.

Kun olet lisännyt kentät, napsauta Tallenna käynnistääksesi verkkolomakkeen.

Kirjoitusympäristöstä poistuminen tallentaa verkkolomakkeen luonnostilaan.

Olemassa olevia verkkolomakkeita voidaan muokata dokumenttitasolla.

Verkkolomakkeen omistaja voi päivittää:

• Liitteenä olevat tiedostot
    • Vanha tiedosto voidaan poistaa ja uusia lisätä
  • Liitteenä olevien tiedostojen kentät
    • Kenttiä voidaan lisätä ja/tai poistaa alkuperäisistä tai uusista lisättävistä tiedostoista
Arvot, joita ei voi muuttaa verkkolomakkeen luomisen jälkeen, ovat:
  • Ryhmä, josta verkkolomake lähetetään
  • Verkkolomakkeen nimi
  • Osallistujan rooli
  • Todennusmenetelmä
  • Allekirjoituksen varmentajat
  • Kopion saavat osapuolet
  • Vaihtoehdot
Huomautus:

Verkkolomakkeen URL-osoite ei muutu lomaketta muokattaessa, joten olemassa olevat linkit toimivat yhä päivitetyn sisällön kanssa.

Verkkolomakkeen muokkaaminen

Olemassa olevan verkkolomakkeen muokkaaminen:

1. Napsauta Hallinta-välilehteä.

2. Valitse Verkkolomakkeet-suodatin.

3. Napsauta käyttöön otettavaa verkkolomaketta kerran.

4. Napsauta Muokkaa-painiketta

Ota käyttöön

5. Määrityssivun latauduttua voit lisätä tai poistaa tiedostoja verkkolomakkeelta.

Valitse Seuraava, kun tiedostot ovat oikein

Ota käyttöön

6. Avautuvasta sovelluksen sisäisestä kirjoitusympäristöstä voit tarkastella liitettyjä tiedostoja ja lisätä/muokata kenttiä.

Aikaisemmin liitetyistä tiedostoista peräisin olevat kentät säilyvät.

7. Lisää/muokkaa kenttiä tarpeen mukaan.

8. Kun kenttien määritykset on tehty, valitse Päivitä

Päivittäminen

Huomautus:

Päivitykset verkkolomakkeeseen tapahtuvat reaaliaikaisesti.

Kun napsautat Päivitä, seuraava verkkolomaketta käyttävä osapuoli pääsee käyttämään verkkotiedostoja ja -kenttiä.

Vastavuoroisen allekirjoittajan ja cc-sähköpostin arvoja voidaan muokata, kun verkkolomake on aktiivinen.

• Luonnostilassa olevat ja käytöstä poistetut verkkolomakkeet eivät salli näiden arvojen muokkaamista.
  • Vain sähköpostiosoitteen arvoa voidaan muokata Vastavuoroisten allekirjoittajien/cc-vastaanottajien lukumäärää ei voi muuttaa.

Vastavuoroisen allekirjoittajan tai cc-sähköpostin muokkaaminen:

1. Siirry Hallinta -sivulle ja valitse Verkkolomakkeet -suodatin vasemmasta reunasta

2. Napsauta muokattavaa verkkolomaketta

• Tai vie hiiri kyseisen verkkolomakkeen päälle ja napsauta Avaa -pikatoimintoa
    • Tai napsauta Avaa verkkolomake -toimintoa
    Avaa verkkolomake

3. Vie hiiri vastavuoroisen allekirjoittajan tai cc-osapuolen päälle avataksesi ponnahdusikkunan, jossa on Korvaa allekirjoittaja -linkki.

Valitse Korvaa allekirjoittaja.

Hiiri vastavuoroisen allekirjoittajan päälle

4. Anna uusi sähköpostiosoite ja valitse Korvaa

Hiiri vastavuoroisen allekirjoittajan päälle

5. Kun uusi arvo on hyväksytty, näyttöön tulee onnistumisviesti.

Poista verkkolomake käytöstä

Kun poistat verkkolomakkeen käytöstä, se ei ole enää allekirjoittajien käytettävissä, mutta se näkyy yhä tililläsi. Voit ottaa hallinnassasi olevan verkkolomakkeen uudelleen käyttöön koska tahansa.

Verkkolomakkeen poistaminen käytöstä:

1. Napsauta Hallinta-välilehteä.

2. Valitse Verkkolomakkeet-suodatin.

3. Napsauta käytöstä poistettavaa verkkolomaketta kerran.

4. Napsauta Poista käytöstä.

• Näyttöön avautuu asetusikkuna.
    Poista käytöstä

5. Valitse vaihtoehto, jonka haluat tarjota käyttäjille, jotka yrittävät käyttää verkkolomaketta URL-osoitteen kautta.

• Ohjaa allekirjoittajat toiseen verkkosivustoon - Voit ohjata allekirjoittajat toiselle verkkosivulle, kuten verkkolomakkeen nykyiseen versioon.
    • Kirjoita mukautettu viesti allekirjoittajille - Voit kirjoittaa viestin, joka näytetään verkkolomakkeen sijasta.
      • Voit lisätä viestiin linkkejä, kun laitat ne hakasulkeisiin [ ]
      • Voit myös lisätä tunnisteita käyttämällä | (pystyviiva) -symbolia URL-osoitteen jälkeen

Esim. [https://www.sign.adobe.com/ | Adobe Sign] näkyy muodossa Adobe Sign.

6. Napsauta Poista käytöstä.

• Näyttöön tulee onnistumisviesti
    • Tila muuttuu
    • Uudelleenohjaustapa on lisätty tilan alle
    • Kyky muokata verkkolomaketta on poistettu

Verkkolomakkeen ottaminen käyttöön

Käytöstä poistetut verkkolomakkeet voidaan ottaa takaisin käyttöön ja toimiviksi koska tahansa.

Käytöstä poistetun verkkolomakkeen käyttöön ottaminen:

1. Napsauta Hallinta-välilehteä.

2. Valitse Verkkolomakkeet-suodatin.

3. Napsauta käyttöön otettavaa verkkolomaketta kerran.

4. Napsauta Ota käyttöön -painiketta.

Ota käyttöön

5. Valitse Ota käyttöön, kun näyttöön tulee haaste.

Verkkolomakkeen piilottaminen

Jos haluat poista verkkolomakkeen Sivunhallinta-näkymästä, voit piilottaa sen.

Verkkolomakkeen piilottaminen poistaa sen näkymästäsi, muut käyttäjät, joilla on siihen pääsy (jakamisen kautta), voivat yhä nähdä sen.

1. Valitse Hallinta-välilehti ja vieritä alas kohtaan Verkkolomakkeet

2. Valitse Verkkolomakkeet-suodatin.

3. Napsauta piilotettavaa verkkolomaketta kerran.

4. Napsauta oikealla olevassa asetusvalikossa olevaa Piilota verkkolomake-linkkiä.

• Jos verkkolomake on edelleen käytössä, näyttöön tulee varoitusikkuna, joka ilmoittaa, että verkkolomake on yhä käytössä ja allekirjoittajat voivat allekirjoittaa sen.
    Piilota

Varoitus:

Jos et poista verkkolomaketta käytöstä ennen sen piilottamista, käyttäjät voivat yhä käyttää sitä ja allekirjoittaa sen.

Kuinka ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä käyttäjien pääsy verkkolomakkeeseen

Verkkolomakkeiden käyttöoikeudet ja allekirjoittajan asetukset ovat määritettävissä Business- ja Enterprise-palvelutasoilla.

Verkkolomakkeiden käyttöoikeudet ja allekirjoittajan asetukset voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tili- tai ryhmätasolla kohdassa Tili > Tilin asetukset > Globaaliasetukset > Verkkolomakkeet.

Säätimet Yleisellä sivulla

Määritysasetukset

Verkkolomakkeilla on neljä valinnaista määritystä:

• Salli kopioiden vastaanottajat verkkolomakkeissa:
    • Kun käytössä, sähköpostiosoitteet voidaan lisätä verkkolomakkeeseen kopion vastaanottavina osapuolina. Muutoin vaihtoehto lisätä kopion vastaanottajat poistetaan luontiprosessissa
  • Salli verkkolomakkeiden PDF-esikatselu:
    • Kun käytössä, PDF-linkki on nähtävissä verkkolomakkeessa, jolloin vastaanottaja voi nähdä verkkolomakkeen PDF-muodossa
      • Huomioi, että PDF on asiakirja, jonka vastaanottaja voi tallentaa paikalliseen järjestelmäänsä
  • Edellytä sähköpostiosoitetta verkkolomakkeiden allekirjoitusosassa:
    • Kun Sähköpostiosoite-kenttä on käytössä, se on pakollinen tieto kullekin dokumentin allekirjoittajalle.
      • Adobe Sign automaattisesti asettaa allekirjoituksen eston kelle tahansa vastaanottajalle, jolla ei ole sähköpostikenttää asiakirjassa
    • Vastaanottajaa kehotetaan antamaan sähköpostiosoite interstitiaalisella sivulla
  • Vaadi allekirjoittajaa vahvistamaan sähköpostiosoitteensa:
    • Kun tämä on käytössä, vastaanottajan on varmennettava allekirjoituksensa ennen kuin sopimus on valmis (Allekirjoitettu)
    • Kun se on poissa käytöstä, vastaanottajan ei tarvitse varmentaa allekirjoitustaan ja sopimus etenee seuraavalle vastaanottajalle tai valmistuu.
      • Jos ensimmäinen vastaanottaja lisää uuden vastaanottajan, sähköpostivahvistus täytyy kuitata ennen kuin toinen vastaanottaja saa ilmoituksen (riippumatta tästä asetuksesta).
      • Varmentamattomat allekirjoitukset voidaan hylätä
  • Salli ylimääräiset osallistujat
    • Kun toiminto on käytössä, verkkolomakkeen käyttöliittymä antaa mahdollisuuden lisätä lisää osallistujia
    • Kun toiminto on poistettu käytöstä, käyttöliittymä ei salli ylimääräisten osallistujien lisäämistä, ja verkkolomakkeissa sallitaan vain yksi ulkoinen allekirjoittaja
Varoitus:

Jos allekirjoituksen sähköpostitodennus poistetaan käytöstä ja sopimukseen on saatava oikeudellisesti sitova allekirjoitus, varmista että järjestelmässä käytetään jonkinlaista henkilön tunnistavaa todennustapaa (kuten KBA, salasana).

Etsi verkkolomakkeesi URL ja upotettu koodi

Jos tarvitset URL-osoitekoodin verkkolomakkeesta, toimi seuraavasti:

1. Napsauta Hallinta-välilehteä.

2. Valitse Verkkolomakkeet-suodatin.

3. Valitse verkkolomake napsauttamalla sitä kerran.

• Tämä avaa oikealle Toiminta-sivuvalikon.
  4. Napsauta Hanki koodi -toimintoa.

Siirry Hanki koodi -kohtaan.

5. Sivu päivitetään, ja näyttöön tulee verkkolomake, jossa URL-osoitekoodi on sivun yläosassa:

Hanki koodi

URL-osoitteen parametrien käyttäminen verkkolomakekenttien täyttämiseen

Jos haluat lisätä arvoja verkkolomakkeen kenttään, sinun on tiedettävä kaksi asiaa:

• kentän merkitseminen käytettävissä olevaksi URL-osoitteen parametreja varten
  • lisättävien URL-osoitteen parametrien rakentaminen

Kentän merkitseminen käytettävissä olevaksi URL-osoitteen parametreja varten

1. Luo verkkolomake tai muokkaa sitä niin, että sillä on oikeudet kenttien käyttöön.

2. Lisää tekstikenttä, jonka haluat täyttää URL-osoitteen kautta.

•  Arvoja voi lisätä vain tekstikenttiin.
  3. Avaa kentän ominaisuudet napsauttamalla kenttää.

4. Muuta kentän nimi haluamaasi muotoon. Kentän nimi on käytettävän parametrin ensimmäinen osa, joten sitä parempi, mitä lyhyempi se on.

5. Valitse valintaruutu, jossa lukee Oletusarvo saattaa olla peräisin URL-osoitteesta.

• Valitse halutessasi Vain luku -ruutu, jos haluat, että arvoa ei voi muuttaa.
  6. Tallenna parametrit valitsemalla OK.

7. Toista tämä kaikkien sellaisten kenttien osalta, joiden on hyväksyttävä parametri URL-osoitteesta.

8. Tallenna verkkolomake valitsemalla Tallenna.

URL

Tässä esimerkissä luodaan kaksi kenttää, jotka täytetään URL-osoitteella:

• Branch_Office – Kenttä, joka hyväksyy haarakonttorin merkkijonon (näkyy edellä)
  • Emp_ID – Kenttä, joka hyväksyy työntekijän tunnuksen

Lisättävien URL-osoitteen parametrien rakentaminen

1. Kopioi URL-osoite verkkolomakkeesta. Voit tehdä tämän helpoiten seuraavasti:

• Muokkaa verkkolomaketta Hallinta-sivulla.
    • Napsauta Kopioi verkkolomakkeen URL-osoite -linkkiä.
    URL

Verkkolomakkeiden URL-osoitteet ovat hyvin pitkiä, joten tässä käytetään esimerkkinä lyhennettyä URL-osoitetta (omasi näyttää erilaiselta):

Esimerkki-URL-osoite:

https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*

2. Liitä URL-osoite tekstieditoriin, kuten Muistioon.

3. Lisää omat parametrisi

• Parametrien alku osoitetaan lisäämällä tarkistemerkki (punta, #) verkkolomakkeen URL-osoitteen perään.
    • Lisää sen jälkeen parametrit muodossa {kentän_nimi}={arvo}.

Esimerkki-URL-osoite, jossa on yksi parametri

https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*#Branch_Office=San Jose #621

• Voit lisätä useita arvoja lisäämällä et-merkin (&) kenttien arvojen väliin.

Esimerkki-URL-osoite, kaksi parametria

https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*#Branch_Office=San Jose #621&Emp_ID=429939

4. Kun kaikki kenttä=arvo-parit on lisätty URL-osoitteeseen, kopioi koko merkkijono ja liitä se selaimeen.

Verkkolomake muodostetaan täytetyillä kentillä:

URL

Ominaisuudet ja rajoitukset

• #-merkkiä käytetään vain kerran parametrien alun merkitsemiseen.
    • Toisen #-merkin käyttäminen arvossa myöhemmin ei vaikuta tulokseen negatiivisesti.
  • Arvoissa voi käyttää välilyöntejä.
  • Kentän nimessä voi käyttää välilyöntejä vain silloin, jos lisäät URL-osoitteessa välilyönnin merkiksi %20.
    • Tämä toimii: https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*#Branch%20Office=San Jose #621
    • Tämä ei toimi: https://secure.na1.adobesign.com/public/esignWidget?wid=CBF2s*#Branch Office=San Jose #621
    • Yleisesti suositellaan, että kenttien nimissä käytetään välilyöntien sijaan alaviivoja. Tämä säästää aikaa.
  • Kentän nimen, yhtäsuuruusmerkin ja arvon alun välissä ei voi olla välilyöntiä (Kentännimi=Arvo).
  • Et-merkin molemmin puolin ei voi olla välilyöntiä, jos arvoja on useita.
  • URL-osoitteen parametreista arvonsa saavien kenttien määrää ei ole rajoitettu (URL-osoitteen mahdollisia pituusrajoituksia lukuun ottamatta).
  • Laskettuja tekstikenttiä ei voi ohittaa, ja kenttien ominaisuuksien vieressä ei ole valintaruutua.
  • URL-osoitteiden parametrit eivät toimi todennettujen verkkolomakkeiden kanssa. URL-osoitteen hash-fragmenttien vuoksi URL-osoitteen parametreja ei siirretä takaisin asiakkaalle todennuksen suorittamisen jälkeen (palvelin ei koskaan näe URL-osoitteen kyseistä osaa), jos verkkolomake on suojattu salasanalla tai jollakin muulla todennusmenetelmällä.

Virheiden käsittely

• URL-osoitteiden parametrit, jotka eivät vastaa lomakekenttien nimiä, ohitetaan.
  • URL-osoitteiden parametrit, jotka yrittävät määrittää arvon muulle kuin tekstikentälle tai tekstikentälle, jossa Oletusarvo saattaa olla peräisin URL-osoitteesta -asetusta ei ole otettu käyttöön, ohitetaan.

Usein kysytyt kysymykset ja tunnetut ongelmat

Vain silloin, kun verkkolomake on Luonnos-tilassa.

Kun verkkolomake on luotu, sen nimeä ei voi päivittää.

Verkkolomakkeen tekijä saa aina valmiin sopimuksen (paitsi jos ilmoitus on estetty asetuksilla).

Jos verkkolomakkeen allekirjoittamisesta halutaan ilmoittaa jollekin muulle, voidaan käyttää Kopio-kenttää, jos halutaan varmistaa, että kyseinen henkilö lisätään automaattisesti viestin saajaksi.

Kopio-kenttä

Kyllä.

Kun verkkolomake on luotu, voit muokata kopion saaneita osapuolia Hallinta-sivulla.

Kyllä.

Adobe Sign -kirjastossa olevia malleja voidaan käyttää verkkolomakkeen pohjana liittämällä ne Lisää tiedostoja -linkin kautta.

Kyllä.

Sähköpostivahvistusprosessin käytöstä poiston ohjeet löytyvät Määritys-osasta.

Sähköpostivarmennuksen poistaminen käytöstä ei poista vaatimusta lisätä allekirjoittajan sähköpostiosoitetta.

Varoitus:

Jos allekirjoituksen sähköpostitodennus poistetaan käytöstä ja sopimukseen on saatava oikeudellisesti sitova allekirjoitus, varmista että järjestelmässä käytetään jonkinlaista henkilön tunnistavaa todennustapaa (kuten KBA, salasana).

Verkkolomakkeen toisen tekijän todennustavat

Kyllä.

Verkkolomakkeen URL-osoite on kuin mikä tahansa muu URL-osoite.

URL-osoitteen lisääminen verkkolomakkeeseen hyperlinkkinä ei loogisesti linkitä mitään verkkolomakkeen luomaa sopimusta lähdesopimukseen.

Lisää samankaltaisia