Denne artikkelen viser en liste over kjente kompatibilitetsproblemer som kan oppstå når du kjører Photoshop på macOS 10.14 (Mojave), og gir velprøvde løsninger.

Adobe oppdaget kompatibilitetsproblemene oppført nedenfor, under kjøring av Photoshop CC 2018 (og tidligere) med macOS 10.14 Mojave.

Adobe anbefaler sterkt at kunder oppdaterer til Photoshop 2019-utgivelsen før de oppdaterer til macOS 10.14 Mojave. Eldre versjoner av Photoshop er ikke utviklet, eller omfattende testet, for å kjøres på macOS Mojave. Vi anbefaler dessuten sterkt at kundene gjør sin egen testing på en passiv partisjon, for å forsikre seg om at nye operativsystemer fungerer sammen med nåværende maskinvare og drivere (utskrifter, osv). Du vil kanskje ønske å forbli på en eldre versjon av operativsystemet som er kompatibelt med tidligere versjoner av programvaren vår.

Hvis du støter på problemer som ikke er dokumentert allerede, kan du rapportere dem på vår feedback-side.

Berørte versjoner Photoshop CC 2018 eller tidligere
Operativsystem macOS 10.14 Mojave

Adobe har oppdaget kompatibilitetsproblemet som er oppført nedenfor, ved kjøring av Photoshop CC 2018 og tidligere utgivelser på macOS 10.14 Mojave.

Pennetrykk fungerer ikke og markøren henger under maling

Løsning

Oppdater til Photoshop CC 2019 20.0.2.

Omgåelse (tidligere versjoner)

Hvis du starter Photoshop CC 2018 (eller tidligere) etter at du har oppdatert til MacOS 10.14, vises følgende dialogboks:

Gi tilgang til Photoshop
Gi tilgang til Photoshop

Adobe Photoshop ønsker å kontrollere denne datamaskinen ved hjelp av tilgjengelighetsfunksjoner. Gi tilgang til dette programmet fra valgpanelet Sikkerhet og Personer i Systemvalg.

Hvis du klikker på Nekt, vil du legge merke til følgende problemer når du bruker Photoshop:

• Pennetrykk fungerer ikke
  • Markøren henger når du maler

Istedenfor følger du trinnene under:

1. Åpne Systemvalg.

2. Velg Sikkerhet og personvern.

3. Klikk på låsen for å gjøre endringer og angi brukernavnet og passordet for datamaskinen.

4. Velg Personvern fra det øverste settet med faner, og velg deretter Tilgjengelighet fra venstre kolonne med alternativer.

5. Klikk på plussknappen (+) under listen «Tillat at appene nedenfor kontrollerer datamaskinen».

6. Gå til Programmer-mappen, velg Photoshop-programmet og klikk på Åpne.

Dialogboksen med innstillinger for Photoshop i Systemvalg ligner på bildet nedenfor, med Photoshop lagt til og aktivert:

Gi tilgang til Photoshop
    Gi tilgang til Photoshop
  7. Klikk på låsen for å forhindre ytterligere endringer. Start Photoshop på nytt.

Sorte artefakter på bildet etter bruk av filteret Gjør flytende

Når du bruker filteret Gjør flytende på et bilde på en bestemt Mac-maskinvare eller et bestemt Mac-grafikkort, ser du uventede svarte piksler på bildet.

Du kjører macOS 10.14.0, 10.14.2 eller 10.14.3.

Mac-er med følgende grafikkort påvirkes:

• AMD Radeon HD – FirePro D300
  • AMD Radeon HD – FirePro D500
  • AMD Radeon HD – FirePro D700
  • AMD Radeon R9 M290
  • AMD Radeon R9 M370
  • AMD Radeon R9 M390

Omgåelser:

Oppdater til macOS Mojave 10.14.4.

eller

Kjør Liquify uten grafisk akselerasjon:

• Hold Alternativ-tasten inne når du velger Filter> Gjør flytende for å deaktivere alternativet Bruk grafikkprosessor når du starter dialogboksen Gjør flytende.
  • Deaktiverer alternativet Bruk grafikkprosessor i innstillingene.
    1. Velg Photoshop > Innstillinger > Ytelse.
    2. Fjern merket for Bruk grafikkprosessor.
    3. Avslutt og start Photoshop på nytt.

Vi jobber sammen med Apple for å finne en løsning på dette problemet.

Epson-skriverprofiler mangler i Photoshop

Epson ICC-skriverprofiler mangler i Photoshop etter at du har oppdatert til macOS Mojave.

Du løser dette problemet ved å tilbakestille utskriftssystemet i Systemvalg på Mac-en, og legg deretter til Epson-skriveren på nytt.

1. Tilbakestill utskriftssystemet.

Du finner instruksjoner i Apples støttedokumentasjon: https://support.apple.com/en-us/HT203343#reset.

2. Legg til Epson-skriveren på nytt.

Du finner instruksjoner i brukerveiledningen for Apples MacOS Mojave: Legge til en skriver på Mac

3. Start Photoshop på nytt.

Innstillingen Mørkt utseende påvirker ikke alle brukergrensesnitt

Når du aktiverer utseendet Mørk modus i macOS fra Systemvalg> Generelt, endres ikke alle Photoshops brukergrensesnitt i henhold til innstillingen Mørk modus. Programmenyene arver innstillingen Mørk modus, men følgende elementer gjør det ikke:

• Programrammen og panelene
  • Photoshop-dialoger
  • Hurtigmenyer
  • Panelmenyer
  • Kontekstmenyer
  • OS-dialoger, for eksempel Åpne … og Apple Fargevelger

Photoshop har egne innstillinger for å kontrollere programrammen, panelene og Photoshop-dialogene. Slik tilpasser du disse grensesnittelementene, slik at de passer bedre med utseendet Mørk modus:

1. Gå til Valg > Grensesnitt.
  2. Sett Fargetema til den mørkeste innstillingen

Merk: Hurtigmenyer, panel- og kontekstmenyer, samt operativsystemdialoger, for eksempel Åpne og Apple Fargevelger, påvirkes ikke av denne innstillingen.

Rask deling på Facebook, Twitter osv. mangler

Når du klikker på Del-ikonet helt til høyre i Alternativer-feltet for å dele et bilde, er ikke Facebook, Twitter osv. lenger alternativer på menyen.

Photoshop bruker API-er i MacOS ved deling, og disse alternativene er fjernet i Mojave.

Innstillingene Lagre for web beholdes ikke mellom økter

Når du avslutter og gjenoppretter Photoshop, bevares de siste innstillingene dine i Lagre for web. Adobes ingeniørteam er i ferd med å undersøke dette problemet.

Krasjer ved terminalkommando for å åpne bare Mørk menylinje og Dock

Hvis du har brukt en terminalkommando for å aktivere bare Mørk menylinje og Dock i Mojave, kan denne innstillingen føre til at Photoshop og andre programmer krasjer. Følg instruksjonene for å gå tilbake til Full mørk modus i Mojave på samme side.