Lær hvordan du løser systemfeil med Photoshop.exe ved oppstart – Programmet starter ikke fordi D3DCOMPILER_47.dll mangler på datamaskinen.

Problem

Når du starter Photoshop CC (20.0), ser du en dialogboks med Photoshop.exe-systemfeil:

Programmet kan ikke starte fordi D3DCOMPILER_47.dll mangler på datamaskinen. Prøv å installere programmet på nytt for å løse problemet.

Dialogboks for Photoshop.exe-systemfeil
Dialogboks for Photoshop.exe-systemfeil

Berørte produktversjoner

Photoshop CC (versjon 20.0)

Operativsystem

Windows 7

Løsninger

Løsning 1: Installer Microsofts oppdatering for D3DCompiler

Hvis du vil vite hvordan du installerer D3DCompiler-oppdateringen, ser du Microsofts støtteartikkel: https://support.microsoft.com/ar-ae/help/4019990/update-for-the-d3dcompiler-47-dll-component-on-windows.

Start datamaskinen på nytt når du har installert oppdateringen.

Start Photoshop CC 2019 for å sjekke om problemet er løst. Hvis problemet ikke er løst, følger du fremgangsmåten i Løsning 2 nedenfor.

Løsning 2: Kopier «d3dcompiler_47.dll» til mappen «Adobe Photoshop CC 2019»

1. Fra Filutforsker går du til:

C:\Programfiler\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\Required\Plug-ins\Spaces.

2. Kopier filen d3dcompiler_47.dll fra denne banen.

3. Lim inn den kopierte filen under C:\Programfiler\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\.

4. Start datamaskinen på nytt og start Photoshop.