Photoshop kan krascha på Windows om du har programvaran Lavasoft Ad-Aware eller verktyget Bins installerat.

• Programvaran Lavasoft Ad-Aware kan installeras som ett webbläsartillägg eller som en del av ett annat programpaket, som t.ex. ManyCam.
  • Bins installeras som ett verktyg.

Diagnos

Du kan identifiera orsaken till kraschen baserat på den felaktiga modulen som visas i Windows-loggboken. Följ dessa anvisningar:

1. Klicka på Administrationsverktyg och sedan på Loggboken i Windows Kontrollpanelen för att öppna Loggboken. Mer information finns i detta Microsoft-dokument.
  2. Expandera Windows-loggar i sidofältet och klicka på Program.
  3. Sök efter ett programfel som involverar Photoshop.
  4. Titta i rutan Allmänt efter information om Namnet på den felaktiga modulen.
    1. Om den Namnet på den felaktiga modulen är LavasoftTcpService64.dll (eller något liknande), så är det Lavasoft som orsakar kraschen.
    2. Om den Namnet på den felaktiga modulen är libcef.dll så är det Lavasoft som orsakar kraschen.

Lösning

• Försök att återställa Winsock: Följ dessa anvisningar.
    • Stäng alla program.
    • Välj Start och skriv cmd för att starta kommandotolken.
    • Skriv följande kommando i kommandotolken: netsh Winsock reset
    • Tryck på Retur.
    • Stäng kommandotolken.
    • Starta om datorn.
    • Starta Photoshop CC.
  • Lavasoft: Avinstallera eller inaktivera Lavasoft-programvaran eller tillhörande programvara som ManyCam. För anvisningar, se Lavasofts webbplats.
  • Bins: Uppdatera din version av Bins. Gå till Bins-webbplatsen för att hämta den senaste versionen.

Obs!

Om Loggboken indikerade att den felaktiga modulen är LavasoftTcpService64.dll kan du även försöka ta bort den filen från din dator manuellt. Gör så här:

1. Gå till den plats som anges som Sökväg till felaktig modul i Loggbokens logg.
  2. Ta bort filen LavasoftTcpService64.dll.
  3. Stäng Photoshop och starta sedan om programmet.