När du kommer åt Arkiv > Filinformation för vissa filer i Photoshop kan du observera en eller fler av följande problemsymptom:

• Dialogrutan Filinformation öppnas långsamt eller fryser.
  • Photoshop visar en varning ”Kan inte visa rå metadata, innehållet för stort”.
  • Rådata har för många poster av ”photoshop:DocumentAncestors”.

Operativsystem

Windows och macOS

Lösning

Uppdatera Photoshop till den senaste versionen.

Detta problem har åtgärdas i utgåvan av Photoshop som lanserades i januari 2019 (version 20.0.2).

Kringgå problem

För att åtgärda det här problemet, använd skriptet nedan för att ta bort överflödiga ”photoshop:DocumentAncestors” XMP-poster.

Obs!

Det här skriptet som skickats in av användare har tillhandahållits som det är av Adobe och inte testats utförligt. Använd på egen risk.

Källa:https://forums.adobe.com/message/8511978#8511978 av iamwickedtall.

För att åtgärda det här problemet, använd skriptet nedan för att ta bort överflödiga ”photoshop:DocumentAncestors” XMP-poster.

1. Hämta filen removePhotoshopDocumentAncestors.zip nedan och packa upp den.

Hämta

2. Med det problematiska dokumentet öppet i Photoshop, dra och släpp removePhotoshopDocumentAncestors.jsx fil-skriptet på det öppna dokumentet.