I denna artikel anges kända kompatibilitetsproblem som kan uppstå då Photoshop används i macOS 10.14 (Mojave) och tillhandahåller kända sätt att kringgå problemet.

Adobe har upptäckt kompatibilitetsproblemen som är listade nedan med att köra Photoshop CC 2018 (och tidigare) med macOS 10.14 Mojave.

Adobe rekommenderar starkt att kunder uppdaterar till utgåvan Photoshop 2019 innan de uppdaterar till macOS 10.14 Mojave. Äldre versioner av Photoshop var inte utvecklade för att köras på macOS Mojave och testades inte omfattande för denna. Vi rekommenderar också starkt att kunder gör ett eget test på en partition som inte är i drift för att säkerställa att det nya operativ systemet fungerar med aktuell maskinvara och aktuella drivrutiner (utskrifter osv). Det kan vara en bra idé att behålla och använda en äldre version av OS som är kompatibel med tidigare versioner av vår programvara.

Om du upptäcker problem som inte har dokumenterats ännu, får du gärna rapportera dem på vår webbplats för feedback.

Versioner som berörs Photoshop CC 2018 eller tidigare
Operativsystem macOS 10.14 Mojave

Adobe har upptäckt följande kompatibilitetsproblem i samband med körning av Photoshop CC 2018 och tidigare versioner på macOS 10.14 Mojave.

Penntrycket fungerar inte och markören visas som upptagen vid målning

Lösning

Uppdatera till Photoshop CC 2019.20.0.2.

Kringgå problemet (tidigare versioner)

Om du startar Photoshop CC 2018 (och tidigare) efter att ha uppdaterat till macOS 10.14 visas följande dialogruta:

Bevilja åtkomst till Photoshop
Bevilja åtkomst till Photoshop

Adobe Photoshop vill ha behörighet till den här datorn via åtkomstfunktionerna. Bevilja åtkomst till detta program i inställningarna för Säkerhet och integritet, dessa finns i Systeminställningar.

Om du klickar på Neka kan du observera följande problem när du ska använda Photoshop:

• Penntrycket fungerar inte
  • Upptagetmarkören visas vid målning

Följ istället stegen nedan:

1. Öppna Systeminställningar.

2. Välj Skydd och integritet.

3. Klicka på låset för att göra ändringarna, skriv sedan in ditt systemanvändarnamn och lösenord för datorn.

4. Välj Integritet från den övre uppsättningen flikar och välj sedan Åtkomst från den vänstra kolumnen med alternativ.

5. Klicka på knappen + (plus) under listan ”Tillåt att apparna nedan får behörighet till din dator”.

6. Gå till the mappen Programoch välj programmet Photoshop och klicka på Öppna.

Inställningarna i dialogen Systeminställningar för Photoshop ska se likadana ut som på bilden nedan med Photoshop tillagt och markerat:

Bevilja åtkomst till Photoshop
    Bevilja åtkomst till Photoshop
  7. Klicka på låset för att förhindra ytterligare ändringar. Starta om Photoshop.

Svarta artefakter på bilden efter användning av filtret Gör flytande

När du använder Gör flytande-filtret på en bild på en specifik Mac-maskinvara eller ett Mac-grafikkort finns det oväntade svarta pixlar på bilden.

Du kör MacOS 10.14.0, 10.14.2 eller 10.14.3.

Mac-datorer med följande grafikkort påverkas:

• AMD Radeon HD – FirePro D300
  • AMD Radeon HD – FirePro D500
  • AMD Radeon HD – FirePro D700
  • AMD Radeon R9 M290
  • AMD Radeon R9 M370
  • AMD Radeon R9 M390

Kringgå problemet:

Uppdatera till macOS Mojave 10.14.4.

eller

Kör Liquify utan grafisk acceleration:

• Håll ner Alternativ-tangenten när du väljer Filter > Gör flytande för att inaktivera grafikprocessorn när du startar dialogrutan Gör flytande.
  • Inaktivera alternativet Använd grafikprocessor i inställningarna.
    1. Välj Photoshop > Inställningar > Prestanda.
    2. Avmarkera Använd grafikprocessor.
    3. Avsluta och starta om Photoshop.

Vi arbetar tillsammans med Apple för att lösa detta problem.

Skrivarprofiler för Epson saknas i Photoshop

Epson ICC-skrivarprofiler saknas i Photoshop efter uppdatering till macOS Mojave.

För att lösa problemet, återställ utskriftssystemet i Mac-enhetens systeminställningar och lägg sedan till Epson-skrivaren igen.

1. Återställ utskriftssystemet.

Anvisningar finns i Apples supportdokumentation: https://support.apple.com/en-us/HT203343#reset

2. Lägg till Epson-skrivaren på nytt.

För anvisningar, se Apples användarhandbok för macOS Mojave: Lägg till en skrivare på Mac

3. Starta om Photoshop.

Inställningen Mörkt utseende påverkar inte hela användargränssnittet

När du aktiverar läget Mörkt utseende i macOS Systeminställningar > Allmän dialog visar sig inte alla Photoshops gränssnittsändringar inställningen Mörkt. Programmenyerna antar inställningen Mörkt läge men följande element gör det inte:

• Programramen och panelerna
  • Photoshop-dialogerna
  • Pop-upmenyer
  • Panelmenyer
  • Snabbmenyer
  • OS-dialoger, såsom Öppna... och Apples Färgväljaren

Photoshop har sina egna inställningar för att styra programramen, paneler och Photoshop-dialogerna. Så här får du gränssnittselementen att bättre matcha läget Mörkt utseende:

1. Gå till Inställningar > Gränssnitt.
  2. Ställ in Färgtema på den mörkaste inställningen

Obs: Popup-, panel- och snabbmenyerna, såväl som OS-dialoger, såsom Öppna... och Apples Färgväljaren, påverkas inte av denna inställning.

Snabbdelning till Facebook och Twitter saknas

När du klickar på ikonen Dela långt till höger i fältet Alternativ för att dela en bild är inte längre Facebook, Twitter, osv. några alternativ i menyn.

Photoshop använder macOS API för att dela och dessa alternativ togs bort i Mojave.

Inställningarna i Spara för webben bevaras inte mellan sessionerna

När du avslutar och startar om Photoshop bevaras inte dina senast använda inställningar i Spara för webben. Adobes teknikteam undersöker problemet.

Kraschar med endast mörkt menyfält och terminalkommando för dock

Om du har använt ett terminalkommando för att göra det möjligt för endast mörk menyrad och dock i Mojave, kan denna inställning göra att Photoshop och andra program kraschar. Följ instruktionerna för att återgå till fullständigt mörkt läge för Mojave på samma sida.