I den här artikeln anges de kända kompatibilitetsproblem som kan uppstå då Photoshop CC används i macOS 10.14 (Mojave) och tillhandahåller kända lösningar.

Adobe har upptäckt de kompatibilitetsproblem som är listade nedan med att köra Photoshop 2018 (och tidigare) med macOS 10.14 Mojave.

Adobe rekommenderar starkt att kunder uppdaterar till utgåvan Photoshop CC 2019 innan de uppdaterar till macOS 10.14 Mojave. Äldre versioner av Photoshop CC var inte utvecklade för att köras på macOS Mojave och testades inte omfattande för denna. Vi rekommenderar också starkt att kunder gör ett eget test på en partition som inte är i drift för att säkerställa att det nya operativ systemet fungerar med aktuell maskinvara och aktuella drivrutiner (utskrifter osv). Det kan vara en bra idé att behålla och använda en äldre version av OS som är kompatibel med tidigare versioner av vår programvara.

Om du upptäcker problem som inte har dokumenterats ännu, får du gärna rapportera dem på vår webbplats för feedback.

Versioner som berörs Photoshop CC 2018 eller tidigare
Operativsystem macOS 10.14 Mojave

Adobe har upptäckt följande kompatibilitetsproblem i samband med körning av Photoshop CC 2018 och tidigare versioner på macOS 10.14 Mojave.

Penntrycket fungerar inte och markören visas som upptagen vid målning

Lösning

Installera Photoshop CC 2019.

Lösning (tidigare versioner)

Om du startar Photoshop 2018 (och tidigare) efter att ha uppdaterat till macOS 10.14 visas följande dialog:

Bevilja åtkomst till Photoshop
Bevilja åtkomst till Photoshop

Adobe Photoshop vill ha behörighet till den här datorn via åtkomstfunktionerna. Bevilja åtkomst till detta program i inställningarna för Säkerhet och integritet, dessa finns i Systeminställningar.

Om du klickar påNeka kan du observera följande problem när du ska använda Photoshop:

• Penntrycket fungerar inte
  • Upptagetmarkören visas vid målning

Följ istället stegen nedan:

1. Öppna Systeminställningar.

2. Välj Skydd och integritet.

3. Klicka på låset för att göra ändringarna, skriv sedan in ditt systemanvändarnamn och lösenord för datorn.

4. Välj Integritetfrån den övre uppsättningen flikar och välj sedan Åtkomst från den vänstra kolumnen med alternativ.

5. Klicka på knappen + (plus) under listan ”Tillåt att apparna nedan får behörighet till din dator”.

6. Gå till the mappen Programoch välj programmet Photoshop och klicka på Öppna.

Inställningarna i dialogen Systeminställningar för Photoshop ska se likadana ut som på bilden nedan med Photoshop tillagt och markerat:

Bevilja åtkomst till Photoshop
    Bevilja åtkomst till Photoshop
  7. Klicka på låset för att förhindra ytterligare ändringar. Starta om Photoshop.

Svarta artefakter på bilden efter användning av filtret Gör flytande

När du använder Gör flytande-filtret på en bild på en specifik Mac-maskinvara eller ett Mac-grafikkort finns det oväntade svarta pixlar på bilden.

Mac-datorer med följande grafikkort påverkas:

• AMD FirePro D300 2048MB
  • AMD Radeon HD – FirePro D500
  • AMD Radeon R9 M370X 2048 MB

Lösning:

Uppdatera din macOS till 10.14.1

Inställningen Mörkt utseende påverkar inte hela användargränssnittet

När du aktiverar läget Mörkt utseende i macOS Systeminställningar > Allmän dialog visar sig inte alla Photoshops gränssnittsändringar inställningen Mörkt. Programmenyerna antar inställningen Mörkt läge men följande element gör det inte:

• Programramen och panelerna
  • Photoshop-dialogerna
  • Pop-upmenyer
  • Panelmenyer
  • Snabbmenyer
  • OS-dialoger, såsom Öppna... och Apples Färgväljaren

Photoshop har sina egna inställningar för att styra programramen, paneler och Photoshop-dialogerna. Så här får du gränssnittselementen att bättre matcha läget Mörkt utseende:

1. Gå till Inställningar > Gränssnitt.
  2. Ställ in Färgtema på den mörkaste inställningen

Obs: Popup-, panel- och snabbmenyerna, såväl som OS-dialoger, såsom Öppna... och Apples Färgväljaren, påverkas inte av denna inställning.

Snabbdelning till Facebook och Twitter saknas

När du klickar på ikonen Dela långt till höger i fältet Alternativ för att dela en bild är inte längre Facebook, Twitter, osv. några alternativ i menyn.

Photoshop använder macOS API för att dela och dessa alternativ togs bort i Mojave.

Inställningarna i Spara för webben bevaras inte mellan sessionerna

När du avslutar och startar om Photoshop bevaras inte dina senast använda inställningar i Spara för webben. Adobes teknikteam undersöker problemet.

Kraschar med endast mörkt menyfält och terminalkommando för dock

Om du har använtett terminalkommando för att göra det möjligt för endast mörk menyrad och dock i Mojave, kan denna inställning göra att Photoshop och andra program kraschar. Följ instruktionerna för att återgå till fullständigt mörkt läge för Mojave på samma sida.