Lär dig hur du löser systemfelet för Photoshop.exe vid start – Programmet kan inte starta eftersom D3DCOMPILER_47.dll saknas på datorn.

Problem

När du startar Photoshop CC (20.0) visas en dialogruta Photoshop.exe – Systemfel:

Programmet kan inte starta eftersom D3DCOMPILER_47.dll saknas på datorn. Försök att installera om programmet för att åtgärda problemet.

Systemfeldialogruta för Photoshop.exe
Systemfeldialogruta för Photoshop.exe

Produktversioner som berörs

Photoshop CC (version 20.0)

Operativsystem

Windows 7

Lösningar

Lösning 1: Installera Microsofts uppdatering för D3DCompiler

För att installera D3DCompiler-uppdateringen, se Microsofts supportartikel: https://support.microsoft.com/sv-se/help/4019990/update-for-the-d3dcompiler-47-dll-component-on-windows.

Starta om datorn när du har installerat uppdateringen.

Starta Photoshop CC för att kontrollera om problemet har lösts. Om problemet inte är löst, följ stegen i Lösning 2 nedan.

Lösning 2: Kopiera 'd3dcompiler_47.dll’ till mappen 'Adobe Photoshop CC 2019'

1. I filutforskaren gå till:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\Required\Plug-ins\Spaces.

2. Från denna sökväg, kopiera filen d3dcompiler_47.dll.

3. Klistra in den kopierade filen iC:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\.

4. Starta om datorn och starta Photoshop CC.