Muutokset

Adobe teki Photoshop CC 2015:ssä joitakin pieniä muutoksia suosittuun ja pidettyyn Tallenna Webiä varten -toimintoon. Tätä toimintoa käytetään moniin tarkoituksiin sivuston resurssien valmistelusta aina animoitujen GIF-tiedostojen luonnissa käytettyjen suuritarkkuuksisten valokuvien optimointiin. Koska Tallenna Webiä varten -toiminto perustuu aikaisempaan ImageReady-tuotteeseen (jonka valmistus on lopetettu), koodi on liian vanha uusien toimintojen ylläpitoa ja kehittämistä varten.

Adobe Generator on uusi, nykyaikainen ja entistä tehokkaampi ympäristö Photoshopissa olevien kuvaresurssien vientiin. Adobe on jo kahden vuoden ajan kehittänyt tähän ympäristöön perustuvia uusia toimintoja, joihin kuuluvat muun muassa uudet Vie muodossa- ja Esikatselu laitteessa -toiminnot. Generator-ympäristössä voimme luoda uusi, yksinkertaistettuja työnkulkuja ja lisätä Photoshopiin entistä tehokkaampia, PNGQuantin kaltaisia pakkausalgoritmeja.

Uusi Vie työnkulkuina -toiminto tuo käyttöön täysin uuden tavan viedä resursseja Photoshopista. Vie muodossa -toiminto sisältää uusia ominaisuuksia, joihin kuuluvat muun muassa mahdollisuus lisätä täyttö kuvaan sekä viedä muotoja ja polkuja SVG-muodossa. Esittelimme myös Pikavienti-toiminnon, jonka avulla voit viedä koko dokumentin tai valitut tasot nopeasti ilman valintaikkunaa.

Adobe ei tulevaisuudessa aio kehittää uusia ominaisuuksia Tallenna Webiä varten -toimintoa varten, ja siksi toimintoa kutsutaan nyt ”vanhaksi”. Älä huolestu, Tallenna Webiä varten -toiminnosta ei ole poistettu mitään ominaisuuksia, ja tiedämme, että monet tärkeät työnkulut vaativat edelleen tätä toimintoa. Tallenna Webiä varten -toiminto ei kuitenkaan tue esimerkiksi uusia työtasodokumentteja.

Haluamme kuulla palautteesi, kun kehitämme Photoshopin tulevia vientityönkulkuja. Parhaiten voit jättää palautetta osoitteessa feedback.photoshop.com, jossa voit katsoa muiden ihmisten ehdotukset, arvioida niitä sekä osallistua keskusteluun Photoshopin insinöörien ja suunnittelijoiden kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Poistettiinko Tallenna Webiä varten -toiminto Photoshop CC 2015:stä?

Ei. Tallenna Webiä varten -toiminto on edelleen käytettävissä kohdassa Tiedosto > Vie -valikossa.

Käytän Tallenna Webiä varten -toimintoa joka päivä. Eikö uudelleensuunniteltu valikkojärjestelmä hidasta työnkulkuani?

Voit ohittaa valikon kokonaan käyttämällä olemassa olevaa näppäimistön pikavalintaa:

(Windows) Ctrl + Alt + Vaihto + S
(Mac) Cmd + Opt + Vaihto + S

Voit tarvittaessa mukauttaa pikavalinnan valitsemalla Muokkaa > Näppäimistön pikavalinnat.

Poistettiinko Tallenna Webiä varten -toiminnosta mitään ominaisuuksia?

Ei. Tallenna Webiä varten -toimintoa ei muutettu millään muulla tavalla kuin että se siirrettiin Vie-valikkoon ja että siihen lisättiin termi ”vanha”.

Tarkoittaako ”vanha” sitä, että Tallenna Webiä varten -toiminto on myöhemmin tarkoitus poistaa sovelluksesta?

Ehkä. Voit olla kuitenkin varma, että Adobe ei poista Tallenna Webiä varten -toimintoa, ennen kuin sen ominaisuudet on lisätty uuteen ja parannettuun työnkulkuun. Tiedämme esimerkiksi, että monet tarvitsevat edelleen 2 kuvan näkymää, kohdetiedoston kokoa, Muunna sRGB-muotoon -toimintoa, metadata-asetuksia ja animoituja GIF-toimintoja. Tallenna Webiä varten -toimintoa ei poisteta, ennen kuin nämä ominaisuudet on siirretty uuteen ja parannettuun työnkulkuun.

Jos työnkulkuja edelleen puuttuu, eikö ole vielä liian aikaista merkitä toimintoa ”vanhaksi”?

Tallenna Webiä varten -toiminto ei tue työtasoja oikein, emmekä suunnittele toiminnon päivittämistä. Vanha-tunnisteella on tarkoitus osoittaa, että Tallenna Webiä varten -toiminto on edelleen käytettävissä, mutta sitä ei enää päivitetä.

Rikkooko tämä muutos toimintoni tai komentosarjani?

Ei, tämä muutos ei vaikuta toimintoihisi tai komentosarjoihisi. Ne toimivat myös jatkossa entiseen tapaan.