Lær hvordan du bruker arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll til å sømløst fylle en merket del av et bilde med prøveinnhold fra andre deler av bildet.

Arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll (Rediger > Innholdstilpasset fyll) gir deg en interaktiv redigeringsopplevelse med sømløse resultater. Du får kontroll over prøveområdet som brukes av innholdtilpassingsteknologien til å fylle den merkede delen av bildet, samt flere andre innstillinger som gjør det mulig å justere fyllresultatet. Du får også en forhåndsvisning av endringene i sanntid i full oppløsning, og du får muligheten til å plassere resultatet i et nytt lag.

Arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll
Arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll

Starte arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll

1. Åpne et bilde i Photoshop. Bruk et markeringsverktøy til å merke den delen av bildet du vil fylle.

2. Velg Rediger > Innholdstilpasset fyll.

Photoshop starter arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll.

I arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll viser dokumentvinduet det standard prøveområdet som et maskeoverlegg over bildet. Du kan bruke verktøyene i Verktøy-panelet (til venstre på skjermen) til å endre prøveområdet og den første merkingen din av fyllområdet. I panelet Innholdstilpasset fyll (til høyre på skjermen) kan du angi prøvealternativer, fyllinnstillinger og utdatainnstillinger for å få ønsket fyllresultat i bildet. Når du gjør endringer, viser Forhåndsvisning-panelet en forhåndsvisning av utdataene i sanntid i full oppløsning.

Bruke verktøy til å finjustere prøve- og fyllområdene

Prøvepenselverktøy

Bruk prøvepenselverktøyet til å legge til i eller fjerne fra prøveområdet som brukes til å fylle markeringen. Mal over bildet i dokumentvinduet.

Prøvepenselverktøy
Endre prøveområdet ved å bruke prøvepenselverktøyet.
  • Hvis du vil legge noe til i det standard prøveområdet, velger du Legg til-modusen i Verktøyalternativer-linjen for deretter å pensle over områdene i bildet du vil inkludere i prøveområdeoverlegget.
  • Hvis du vil fjerne noe fra det standard prøveområdet, velger du Trekk fra-modusen i Verktøyalternativer-linjen for deretter å pensle over områdene i bildet du vil utelate fra prøveområdeoverlegget.
  • Du kan veksle mellom modiene for å legge til og trekke fra ved å holde inne Alt-tasten (Win) / Option-tasten (Mac) mens du pensler med prøvepenselverktøyet.
  • Hvis du vil øke eller redusere størrelsen på prøvepenselen, kan du bruke Størrelse-alternativet i Verktøyalternativer-linjen eller bruke hakeparentestastene på tastaturet.

Lassoverktøy og mangekantet lassoverktøy

Bruk et av disse markeringsverktøyene for å endre den opprinnelige markeringen (fyllområdet) i dokumentvinduet.

Lassoverktøy
Endre markeringen din ved å bruke lassoverktøyet eller det mangekantede lassoverktøyet.
  • Lassoverktøyet og det mangekantede lassoverktøyet i arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll fungerer akkurat som de tilsvarende verktøyene i Photoshop. Se Markere med lassoverktøyet.
  • Bruk hurtigtasten E for å bla i modiene for lassoverktøy: Ny markering, Legg til i markering, Trekk fra markering og Snitt med markering.
  • Arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll har ytterligere to verktøyalternativer for lassoverktøy: Utvid og Trekk sammen. Du kan klikke disse alternativene i linjen Verktøyalternativer for å utvide eller trekke sammen markeringen med et angitt antall piksler.
  • Hvis du vil tilbakestille alle endringer som er gjort i dette arbeidsområdet, til den opprinnelige markeringen, klikker du tilbakestillingikonet () i Verktøyalternativer-linjen.

Merk:

Når du endrer markeringen, blir prøveområdet tilbakestilt, men tidligere penselstrøk bevares. Markeringen blir også oppdatert i dokumentet når du går ut av arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll etter at du er ferdig med fyllingen.

Håndverktøy

Bruk dette verktøyet til å panorere over forskjellige deler av bildet i dokumentvinduet og i forhåndsvisningen av bildet i Forhåndsvisning-panelet. Du kan raskt bytte til håndverktøyet ved å trykke H-tasten mens du bruker hvilket som helst annet verktøy.

Zoom-verktøy

Bruk Zoom-verktøyet til å forstørre eller redusere visningen av bildet i dokumentvinduet og i forhåndsvisningen av bildet i Forhåndsvisning-panelet.

• Zoom-verktøyet i arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll fungerer akkurat som det tilsvarende verktøyet i Photoshop. Se Zoom inn eller ut.
  • Hvis du vil endre forstørrelsen i Forhåndsvisning-panelet, kan du også dra zoomglidebryteren eller angi en verdi i tekstboksen nederst i panelet.

Justere innstillingene for Innholdstilpasset fyll

Du kan justere følgende innstillinger i panelet Innholdstilpasset fyll.

Vis prøveområde

Velg dette alternativet for å vise prøveområdet eller det ekskluderte området som et overlegg på bildet i dokumentvinduet.

• Hvis du vil tilbakestille til standard prøveområde, klikker du tilbakestillingsikonet () ved siden av alternativet Vis prøveområde.

Prøvealternativer

Ugjennomsiktighet

Dette alternativet angir ugjennomsiktigheten til overlegget som vises i dokumentvinduet. Hvis du vil justere ugjennomsiktigheten, drar du glidebryteren eller angir en prosentverdi i tekstboksen.

Farge

Dette alternativet fordeler farger til overlegget som vises i dokumentvinduet. Klikk boksen for fargevalg, og velg deretter en farge fra Adobe Color Picker

Indikerer

Dette alternativet viser overlegget i prøveområdet eller det ekskluderte området. Velg et alternativ fra rullegardinlisten: Prøveområde eller Ekskludert område.

Fyllinnstillinger

Fargetilpasning

Her kan du tilpasse kontrast og lysstyrke. Denne innstillingen er nyttig hvis du skal fylle innhold med gradvise farge- eller teksturendringer. Velg et passende alternativ fra rullegardinlisten: Ingen, Standard, Høy eller Svært høy.

Fargetilpasning
Bruk innstillingen Fargetilpasning til å fylle innhold med gradvise farge- eller teksturendringer.

Rotasjonstilpasning

Her kan du rotere innholdet. Denne innstillingen er nyttig hvis du skal fylle innhold med roterte eller buede mønstre. Velg et passende alternativ fra rullegardinlisten: Ingen, Lav, Middels, Høy eller Full.

Rotasjonstilpasning
Bruk innstillingen Rotasjonstilpasning til å fylle innhold med roterte eller buede mønstre.

Skaler

Velg dette alternativet hvis du vil endre størrelse på innholdet. Det fungerer godt hvis du skal fylle innhold med repeterende mønstre av forskjellige størrelser eller perspektiver.

Skaler
Bruker Skaler-alternativet hvis du skal fylle innhold med repeterende mønstre av forskjellige størrelser eller perspektiver.

Speil

Velg dette alternativet for å tillate at innholdet kan vendes vannrett. Dette er nyttig for bilder med vannrett symmetri.

Speil
Bruk Speil-alternativet til å fylle bilder med vannrett symmetri.

Hvis du vil tilbakestille til standard fyllinnstillinger, klikker du tilbakestillingsikonet () på Fyllinnstillinger-menyen.

Utdatainnstillinger

Utdata til

Bruk Innholdstilpasset fyll for Gjeldende lag, Nytt lag eller Dupliser lag.

Vise forhåndsvisning i full oppløsning i Forhåndsvisning-panelet

Etter hvert som du finjusterer prøve- og fyllområdene og justerer fyllinnstillingene, viser Forhåndsvisning-panelet en forhåndsvisning av endringene i full oppløsning.

Merk:

Photoshop viser først en forhåndsvisning av endringene med lav oppløsning i Forhåndsvisning-panelet. Umiddelbart etterpå genereres en forhåndsvisning i full oppløsning. Mens denne forhåndsvisningen i full oppløsning genereres, vil du kanskje legge merke til at et varselikon dukker opp nederst til høyre i Forhåndsvisning-panelet.

• Hvis du vil endre forstørrelsen av forhåndsvisningsbildet, kan du dra zoomglidebryteren eller angi en verdi i tekstboksen nederst i panelet. Du kan også velge Zoom-verktøyet i Verktøy-panelet.
  • Hvis du vil panorere over ulike deler av forhåndsvisningsbildet, kan du raskt bytte til håndverktøyet ved å trykke H-tasten mens du bruker et annet verktøy.

Bekrefte eller forkaste fyllendringer

• Når du har det ønskede fyllresultatet i bildet, kan du klikke OK nederst i panelet Innholdstilpasset fyll eller trykke Enter (Win) / Return (Mac) for å bekrefte fyllet.
  • Hvis du vil forkaste fyllet og gå ut av arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll, kan du klikke Avbryt nederst på panelet Innholdstilpasset fyll eller trykke Esc.

Tilbakestille alle fyllinnstillinger

Hvis du vil tilbakestille alle innstillinger for Innholdstilpasset fyll, kan du klikke tilbakestillingsikonet () nederst til venstre i panelet Innholdstilpasset fyll.